MAROVIĆEV SIN NUDI NAGODBU: Priznaje krivicu i plaća štetu u zamenu za puštanje na slobodu!
Foto: Vijesti

Pregovori s tužilaštvom u toku

MAROVIĆEV SIN NUDI NAGODBU: Priznaje krivicu i plaća štetu u zamenu za puštanje na slobodu!

Crna Gora -
PODORICA - Sin predsednika Političkog saveta Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića Miloš Marović počeo je pregovore sa Specijalnim državnim tužilaštvom kako bi sporazumno priznao krivicu za nezakonite radnje prilikom prodaje zemljišta u mestu Prijevor iznad Jaza.

Marović je tražio da mu nadležni ukinu pritvor. U zamenu za to ponudio je da prizna krivicu i vrati novac za koji se tereti da je prisvojio svojim nedozvoljenim radnjama.

Prve procene su da će Marović tim povodom morati da vrati oko pola miliona evra koje je navodno ilegalno prisvojio. Takođe, još nije utvrđeno ni koliko će godina zatvora tužulaštvo ponuditi kako bi potpisali sporazumno priznanje krivice.

"Miloš Marović je ušao u fazu pregovora sa Specijalnim državnim tužilaštvom oko sporazumnog priznanja krivice. Tim povodom još nije saslušavan u tužilaštvu, ali se očekuje da će uskoro biti. Marović je tražio ukidanje pritvora, za šta bi priznao krivicu i vratio novac za koji ga tužilaštvo tereti da je prisvojio nezakonitim poslovima“, kažu u tužilaštvu.

Istražni organi sina funkcionera DPS-a terete da je učestvovao u sumnjivim poslovima prilikom prodaje zemljišta u mestu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko 1.400.000 evra. Još nije konačno utvrđeno koliko je tog novca mlađi Marović prisvojio za sebe.

Da bi se otkrio taj iznos naloženo je da se izvrši više veštačenja.

Marović je uhapšen početkom decembra, a do tada se lečio van zemlje. Po dolasku u Crnu Goru smešten je u privatnu kliniku "Kodra”, gde je, umesto u tužilaštvu, dao izjavu. Za Marovićem se tragalo od sredine oktobra, kada se već nalazio u Beogradu na lečenju.

Tužilaštvo je izdalo nalog za njegovo hapšenje, ali on nije mogao da dođe na saslušanje zbog zdravstvenog stanja.

Dan kasnije priveden je na saslušanje u Viši sud, gde mu je sudija za istrage odredio pritvor u trajanju od mesec dana. Marović je tražio da zbog lošeg zdravstvenog stanja bude u "Kodri”, ali je utvrđeno da u spuškom zatvoru postoje uslovi za njegovo lečenje, zbog čega je sproveden u Istražni zatvor.

(Dan, Foto: Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track