DIREKTOR BRANI DOKTORA PROSTAKA: Nije prvi put pijan, ali je dobar čovek i nije do sad pravio scene!
Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

Novi skandal u nikšićkom domu zdravlja

DIREKTOR BRANI DOKTORA PROSTAKA: Nije prvi put pijan, ali je dobar čovek i nije do sad pravio scene!

Crna Gora -
NIKŠIĆ - Lekar nikšićkog Doma zdravlja Rajko Pavličić, koji se u čekaonici te ustanove nepristojno obraćao jednoj starici, bio je u alkoholisanom stanju, rekao je direktor Doma zdravlja Veselin Bulatović

Bulatović je rekao da će Pavličić biti kažnjen i da mu preti otkaz ukoliko mu se nešto slično ponovi. Dodao je da svi moramo da znamo da i lekar može da se napije i doživi akutnu psihozu.

Skandal je izbio kada je objavljen snimak na kojem se jasno čuje kako Pavličić u više navrata ponavlja neprimerene reči starici, među kojima je dominirala rečenica na latinskom "Bonus penis, pax en domus", koju bi lekar zatim prevodio, "Dobar k.... , mir u kući". Direktor Doma zdravlja Veselin Bulatović žali zbog ovog incidenta posebno jer se, kako kaže, radi o uglednom lekaru koji je u ovoj profesiji skoro 40 godina.

"To je jedna alkoholna psihoza. Čovek ima porodičnih problema i svestan je šta je uradio. Brat mu je ugledni ortoped, Pavličić je ugledni lekar i dobar čovek, ali desio mu se propust zbog kojeg mora biti kažnjen“, rekao je za naš portal Bulatović.

Zbog nepristojnog ponašanja lekar Pavličić biće kažnjen smanjenjem plate od 30 odsto u naredna tri meseca. To je, kaže Bulatović, dovoljna sankcija, a u slučaju da mu se desi sličan propust dobiće otkaz."Doktor Pavličić je iz fine porodice, i ovdje je alkohol bio jedini problem“, ističe Bulatović. Nije prvi put da je Pavličić u pripitom stanju, ali, kako kaže direktor Doma zdravlja, ovakve scene se do sada nisu se dešavale.

"Moramo da pretpostavimo da i lekar može da se napije i doživi akutnu psihozu. Takvih znam dosta, a svi su dobri ljudi“, dodaje Bulatović.

On kaže da pokušavaju da stupe u kontakt sa staricom koja je, kako kaže, bila kolateralna šteta lekarovog stanja."Pokušavamo da pronađemo pacijentiknju i da joj se još jednom izvinimo, ako pristane i u prisustvu doktora Rajka Pavličića“, zaključio je za CdM Bulatović.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track