PRIZNALI DA SU PLANIRALI NAPAD NA SKUPŠTINU: Želeli smo da uđemo unutra i proglasimo pobedu!
Foto: Beta/Ap

Otkrili sudiji

PRIZNALI DA SU PLANIRALI NAPAD NA SKUPŠTINU: Želeli smo da uđemo unutra i proglasimo pobedu!

Crna Gora -

Aleksandar Čurović, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević i Ivica Matić, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, priznali su da su planirali da nasilno probiju policijski kordon i zauzmu Skupštinu Crne Gore 16. oktobra.

Nisu znali ko će da komanduje sa njima, samo da će "sa masom ljudi i političarima kada se stvori metež, da nasilno uđu u Skupštinu Crne Gore". Oni su u Višem sudu rekli da su došli da podrže Demokrarski front.

Predsednik Višeg suda sudija Boris Savić usvojio je sporazum o priznanju.

Andrija Mandić i Milan Knežević, jedina dvojica osumnjičenih političara iz DF, tokom saslušanja negirali su da poznaju bilo koga od osoba za koje tužilaštvo tvrdi da su planirali izazivanje haosa na dan parlamentarnih izbora.

U manje-više identičnim priznanjima okrivljene petorke, piše da su oni “pristali da primene nasilje, da učestvuju na protestima DF, da se stave pod kontrolu člana kriminalne organizacije i da se na protestima okupe oko političara DF.”

"Nakon što oni održe govor, (pristali su) da se sukobe sa policijom i zajedno sa drugim članovima kriminalne organizacije nasilno probiju kordon i da sa političarima DF uđu u Skupštinu dok ne stigne pomoć drugih članova kriminalne grupe, gde bi proglasili pobedu DF na izborima i suprotstavili se pripadnicima Uprave policije i drugima koji bi pokušali da uđu i uspostave red”, rekao je Vijestima sagovornik blizak istrazi.

Isti izvor Vijesti tvrdi da je to trebalo da urade koristeći opremu koju je crnogorskim vlastima predao Aleksandar Sinđelić, sada svedok saradnik u istrazi.

Čurovića i ostalu četvoricu navodno je angažovao Mirko Paja Velimirović, preko Aleksandra Aleksića.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track