TUGA U BIJELOM POLJU: Bakica (80) skočila sa drugog sprata staračkog doma
Foto: Printscreen/ Youtube

Samoubistvo u staračkom domu

TUGA U BIJELOM POLJU: Bakica (80) skočila sa drugog sprata staračkog doma

Crna Gora -

Osamdesetogodišnja V.P. iz bjelopoljskog sela Rodijelje-Bistrica, korisnica Doma za stare u Bijelom Polju, tragično je nastradala kada je juče oko 8 časova skočila sa terase drugog sprata te ustanove i glavom udarila u betonsku podlogu.

“Ovlašćeni službenici policije obavili su uviđaj i naložena je obdukcija leša nesrećne starice. Spoljašnji pregled leša, na licu mesta izvršio je odgovorni lekar u Hitnoj službi Besim Kadić”, saopštili su iz policije.

V.P. je boravila u Domu sa još dve osobe i prema njihovom kazivanju, ničim nije odavala da će dići ruku na sebe.

Iz bjelopoljske zdravstvene ustanove kažu je da ona nije lečena od duševne bolesti, te je za sada tajna šta je nateralo na samoubilački korak.

Inače, jučerašnji slučaj je drugi tragični koji se desio u posljednjih pola godine u Domu starih u Bijelom Polju.

Prethodno je, 16. jula prošle godine, Veselin D. Bakoč (42), korisnik te ustanove, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usled duševne bolesti, lišio života Vuka Jaćimovića (76) sa kojim je delio zajedničku sobu.

Zbog ubistva Jaćimovića, veće sudije Šefkije Đeševića u Višem sudu u Bijelom Polju osudilo je Bakoča na 10 godina zatvora, izrečena mu je i mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

(cdm.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track