TUKLO GA 20 POLICAJACA: Stajao sam s rukama u vis, a oni su mi polomili kuk, koleno i ruku
Foto: Vijesti.me

Crnogorska policija prekoračila ovlašćenja

TUKLO GA 20 POLICAJACA: Stajao sam s rukama u vis, a oni su mi polomili kuk, koleno i ruku

Crna Gora -
Rekli su nam ruke uvis. Kada sam ih pitao o čemu se radi, govorili su mi 'ćuti kad ti kažem', 'nemoj da ti ja kažem'... Pitao sam ponovo, a oni su mi rekli 'sačekaj pa ćeš videti'. Posle nekoliko minuta došlo je nekoliko džipova. Izašlo je 25 ljudi... priča Cetinjanin

PODGORICA - Pretučeni Cetinjanin Mijo Martinović juče je optužio vrh vlasti da je instruirao specijalce da ga pretuku.

Ispričao je da mu je nekoliko policijskih džipova preprečilo put i da su potom njega i prijatelje pripadnici Interventne jedinice izbacili iz vozila.

“Rekli su nam ruke uvis. Kada sam ih pitao o čemu se radi, govorili su mi 'ćuti kad ti kažem', 'nemoj da ti ja kažem'... Pitao sam ponovo, a oni su mi rekli 'sačekaj pa ćeš videti'. Posle nekoliko minuta došlo je nekoliko džipova. Izašlo je 25 ljudi. Stojim sa rukama podignutim uvis, a oni prilaze i počinju da me biju palicama, rukama, nogama... Bacaju me dole i biju pet minuta. To nije radila ni pretorijanska garda u vreme aparthejda”, kazao je Martinović “Vijestima”.

20 NA JEDNOG: Milovi policajci oborili čoveka pored auta i brutalno ga tuku dok on vrišti! http://bit.ly/1Gq8OI0

Posted by Kurir video on Sunday, 25 October 2015

On tvrdi da su policajci potom polomili njegov “mercedes”.

Policijsku torturu koju je preživio Martinović zabeležile su kamere građana.

Cetinjanin tvrdi da je lomljenje njegovog automobila pokazatelj da “liberalima nikada nije oprošteno”.

“Nisam mogao ni da pretpostavim da će me crnogorska polcija, sa crnogorskim grbovima, gaziti... Daj bože da budem poslednji građanin Crne Gore koji je doživeo palicu od crnogorske policije”, kazao je on.

Njegov advokat Velibor Marković rekao je da je juče nameravao da podnese krivičnu prijavu protiv policajaca, ali da su ga iz tužilaštva obavestili da su već pokrenuli postupak po službenoj dužnosti.

“Martinović je saslušan u svojstvu građanina. Iako je psihički i fizički ispcrpljen, inspektorima je dao detaljan iskaz. Objasnio je šta se dešavalo i rekao im da bi mogao da prepozna neke od policajaca koji su ga tukli. Tužilaštvu ćemo dostaviti i snimke na kojima se vidi kako ga prebijaju, a onda i lome njegov automobil”, kazao je Marković.

On je ocenio da je nemoguće da ostane sakriveno ko se iživljavao nad Martinovićem.

“To što su policajci u subotu veče imali šlemove i gas-maske nema nikakve veze. Zna se ko je vozio crnog 'hamera', ko crveni lendrover. To zna njihov šef, ali i starešina višeg ranga. Tačno se zna ko su specijalci koji su izleteli iz kola i počeli da ga biju. Njima niko na licu mesta nije komandovao, nego su samo izleteli iz kola i počeli da ga udaraju... Mogu reći da ne znaju ko su, jedino ako služba želi nekoga da sakrije”, kazao je Marković.

Pojašanjava da Martinović, u momentu kada ga je policija izvukla iz vozila, nije radio ništa protivzakonito.

“Sve i da jeste, država ne sme na taj način da se obračunava sa građanima. Mislim da bi zbog ovoga neko trebalo da podnese ostavku, njihov šef ili čak i direktor policije”, kazao je Marković.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track