UHAPŠENO DEVET KRIMINALACA IZ KOTORSKIH KLANOVA: Sedmoro još uvek u bekstvu
Foto: Profimedia

Borba protiv kriminala

UHAPŠENO DEVET KRIMINALACA IZ KOTORSKIH KLANOVA: Sedmoro još uvek u bekstvu

Crna Gora -

Crnogorsko tužilaštvo saopštilo je danas da je uhapsilo devet osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i za više krivičnih dela, kao i da traga za još sedam koja su u bekstvu.

Tužilaštvo se oglasilo posle višesatne akcije policije u Kotoru u kojoj je, prema medijskim navodima, uhapšeno više osoba za koje se sumnja da su povezane s kotorskim kriminalnim klanovima.

Tužilaštva nije navelo gde je izvršena akcija, ali je saopštilo inicijale devet uhapšenih osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, teška dela protiv opšte sigurnosti, zloupotrebu službenog položaja, nedozvoljeno držanje oružja i drugo.

Istražitelji tragaju za još sedam osoba i akcija u tom predmetu je u toku, navelo je Tužilaštvo.

Mediji su prethodno objavili da je u jutrošnjoj akciji crnogorske policije u Kotoru uhapšeno više osoba, među kojima je i pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić.

Akcija u tom primorskom gradu je sprovedena nedelju dana pošto je ponovo bio meta, kako se sumnja, obračuna zaraćenih narko klanova.

Prema medijskim navodima, danas uhapšene osobe su navodno povezane s kotorskim kriminalnim klanovima.

Kotor je pre neđelju dana bio poprište novog obračuna narko klana i u tom gradu su u bombaškom napadu prošlog ponedeljka ubijena dvojica mladića, od kojih je jedan, kako se sumnja pripadao jednom od kotorskih klanova.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović u junu je zbog incidenata u gradu pod zaštitom Uneska poslao Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ) crnogogorske policije, ali je posle najnovijih napada kazao da situacija u Kotoru "alarmantna" i procenio da je tom akcijom situacija u tom gradu samo "zalečena".

Danilović je ranije zatražio odgovornost ljudi iz Uprave policije, a danas je kazao da "neće biti mira sve dok se vođe organizovanih kriminalnih grupa na crnogorskom primorju i u Crnoj Gori ne izvedu pred lice pravde".

On je novinarima rekao da je od premijera Mila Đukanovića tražio da zakaže sednicu Veća za nacionlanu bezbednost.

"Mnogo rizikujemo ne bude li svako radio svoj posao", rekao1 je Danilović, ministar unutrašnjih poslova iz redova opozicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track