(VIDEO) MEDOJEVIĆ: Pustili robijaše iz zatvora da biju narod i izazovu policiju
Foto: Vijesti

Prljave radnje aktuelne vlasti u Crnoj Gori

(VIDEO) MEDOJEVIĆ: Pustili robijaše iz zatvora da biju narod i izazovu policiju

Crna Gora -
Huligani ubačeni od strane režima Mila Đukanovića isprovocirali su policiju, koja je kasnije napala demonstrante", rekao je jedan od lidera opozicije

PODGORICA - Režim Mila Đukanovića organizovao je robijaše da isprovociraju policiju da reaguje i razbije mirne demonstracije u Podgorici, tvrdi Nebojša Medojević. On objašnjava dasu zatvorenici pušteni iz zatvora da naprave haos na mitingu opozicije, zbog čega je policija brutalno reagovala i napala građane, tvrde iz crnogorske opozicije.

"Huligani ubačeni od strane režima Mila Đukanovića isprovocirali su policiju, koja je kasnije napala demonstrante", rekao je Medojević, jedan od lidera Demokratkog fronta i istakao da su bili planirani mirni i demokratski protesti.

"U hotelu "Podgorica" bio je smešten veliki broj naoružanih kriminalaca, koji su bili spremni da brane režim", ispričao je Medojević na konferenciji za novinare Demokratskog fronta.

Te tvrdnje ponovio je i Milutin Đukanović, takođe funkcioner DF, koji je rekao da postoje saznjanja da je grupa zatvorenika puštena iz zatvora da brani režim, kao i da im je čestitano na "dobro obavljenom poslu" kada su se vratili u zatvor.

"Kako to da policija nije uhapsila nikog od huligana sa fantomkama koji su pravili nerede?", zapitao se on.

Ranije je funkcioner DF-a, Predrag Bulatović rekao da su huligani naoružani štanglama izlašli iz prostorija DPS-a nekoliko minuta pre nego što su izbili neredi, a za ovu tvrdnju priložen je i snimak:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track