(FOTO) SLOVENIJU ZAHVATILA MANIJA "BORUTANJA": Zbog ove fotografije svi se rugaju predsedniku Pahoru
Foto: Printscreen Facebook

jednom maneken uvek maneken

(FOTO) SLOVENIJU ZAHVATILA MANIJA "BORUTANJA": Zbog ove fotografije svi se rugaju predsedniku Pahoru

Region -

LJUBLANA - Jedna fotografija na Fejsbuk profilu slovenačkog predsednika Boruta Pahora, pokrenula je pravu lavinu komentara i imala hiljade "lajkova".

Za samo nekoliko dana Fejsbuk grupa "boruting" čiji članovi, inspirirani fotografijom "nostalgija u Kairu" koju je na Instagramu objavio slovenački predsednik, stavljaju fotografije kojima se podsmevaju i rugaju Pahoru.

Naime, prilikom svoje nedavne službene posjeta Kairu za one koji ga prate na Instagramu objavio je fotografiju na kojoj s melanholičnim izrazom lica poručuje "Iz Kaira, s nostalgijom", uz dodatak #domotožje (nostalgija) i #ljubodoma (najlepše je kod kuće), u neobičnoj pozi: s glavom položenom na mramorno stepenište nekog raskošnog kairskog hotela.

To je, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, među Slovencima u samo nekoliko dana izazvalo masovni hipster-pokret. "boruting".

"Borutati se" znači slikati se sa tužnim izrazom lica uz stepenište, ali ima i maštovitijih i originalnijih koji.

"Reakcije na predsednikovu fotografiju su vrlo simpatične i iskrene.

Čudno da je ona izazvala više zanimanja od službenih predsednikovih razgovora s egipatskim predsednikom Abdulom Fatahom al Sisijem, a pre toga i s kraljem Abdulahom II. u Jordanu", saopšteno je iz Pahorovog kabineta, na molbu da prokomentarišu pojavu "borutanja" na društvenim mrežama.

"Boruting" neki sada osuđuju kao neukusno izrugivanje na račun predsednika, drugi pak smatraju da on vešto preko društvenih mreža komunicira s javnošću, što je važno jer su na jesen sledeće godine izbori na kojima će se boriti za svoj drugi mandat.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track