NOVI HRVATSKI MINISTAR UČESTVOVAO U RATU DEVEDESETIH: Tomo Medved zvanično ministar branitelja
Foto: Printscreen N1

Popunjeno mesto ministra

NOVI HRVATSKI MINISTAR UČESTVOVAO U RATU DEVEDESETIH: Tomo Medved zvanično ministar branitelja

Hrvatska -
Novi hrvatski ministar branitelja odabran je danas odlukom Sabora jer je imao većinu glasova poslanika, a za njega glasalo 88 poslanika, 30 ih je bilo protiv, a 15 suzdržano.

Medved je predsednik Udruženja veterana Tigrova koji su učestvovali u borbama u Vukovaru i Dubrovniku i član HDZovog Odbora za branitelje.

Novi ministar stupa na dužnost posle više od mesec i po koliko je ova pozicija bila upražnjena.

Prethodni ministar u vladi desnog centra Mijo Crnoja ostavku na ministarsku funkciju podneo je samo šest dana pošto je izabran i time postao ministar s najkraćim stažem u istoriji Hrvatske.

Razlog za to bilo je otkriće medija da je Crnoja prijavio lažnu adresu stanovanja i godinama izbegao plaćanje poreza Gradu Zagrebu.Mediji su pisali i o navodnom fizičkom nasilju.

U fokusu javnosti Crnoja se našao i pre nego što je stupio na ministarsku dužnost, jer je ranije najavljivao da će objaviti registar izdajnika nacionalnih interesa i agresora. Od toga se u medjuvremenu odustalo.

Predlog da Medved bude kandidat za ministra stigao je samo dva dana pošto je od kandidature iznenada odustao visoki funkcioner HDZ Milijan Brkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track