UOČI FINALA MUNDIJALA: Kolinda poklonila Putinu hrvatski dres s brojem 9
Foto: EPA

donela poklon

UOČI FINALA MUNDIJALA: Kolinda poklonila Putinu hrvatski dres s brojem 9

Hrvatska -

MOSKVA - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Kremlju predala ruskom predsedniku Vladimiru Putinu crveno-beli dres hrvatske fudbalske reprezentacije sa brojem 9 i ispisanim imenom Putina na njemu.

TAS S navodi da je Putin uz osmeh prihvatio poklon, a hrvatska predsednica mu je objasnila da je dres dobio "za večeras".

foto: EPA

Navodi se da je Putin uputio dobrodošlicu Grabar-Kitarovićevoj u Kremlju.

"Pre svega želim da čestitam vašem timu na uspešnom učešću na Svetskom prvenstvu. Siguran sam da ćemo večeras prisustvovati interesantnoj i lepoj utakmici", rekao je Putin.

foto: AP

On je potom sa hrvatskom predsednicom razgovarao o bilateralnim odnosima dve zemlje i ruskim investicijama u Hrvatskoj koje su dostigle sumu od oko 400 miliona dolara.

"Nadam se će ta brojka rasti", zaključio je Putin.

foto: EPA

Hrvatska predsednica stigla je ranije danas u Moskvu i u video-poruci objavljenoj na Fejsbuku zahvalila se ruskim navijačima na toploj dobrodošlici tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, pozvavši da u finalu između Francuske i Hrvatske navijaju za njenu zemlju.

"Pozdrav ruskim navijačima! U ime hrvatskih navijača, zahvaljujem se Rusiji na toploj dobrodošlici, vi ste divni domaćini. Hajde da danas navijamo za Hrvatsku. Hajde da navijamo zajedno", poručila je Grabar-Kitarovićeva.

Ona se pre početka finala, koje se igra od 17 časova na stadionu "Lužnjiki", a posle susreta sa Putinom, sresti sa hrvatskim navijačima u Moskvi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track