DOK SU MU ŽENU U MOKROJ MAJICI IZLJUBILA 2 FUDBALSKA TIMA, ON SE DRUŽIO S PUTINOM: Evo kako se u Rusiji provodio Kolindin muž, čovek iz senke o kom se malo zna! (FOTO, VIDEO)
Foto: Reuters

SVI PRIČAJU O NJOJ

DOK SU MU ŽENU U MOKROJ MAJICI IZLJUBILA 2 FUDBALSKA TIMA, ON SE DRUŽIO S PUTINOM: Evo kako se u Rusiji provodio Kolindin muž, čovek iz senke o kom se malo zna! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, ukrala je slavu fudbalerima na dodeli medalja, a o njenom ponašanju ceo svet priča već danima.

Kolinda je u Rusiji zdušno navijala za hrvatsku reprezentaciju, upadala u svlačionice, skakala pred ruskim kolegama, a posle finala u kom je Hrvatska izgubila od Francuske, izljubila je i njihove i hrvatske igrače.

Čak se i hrvatska predsednica našalila na svoj račun.

Ono što je zanimljivo jeste da ju je u Rusiji pratio i suprug, Jakov Kitarović, o kome se ne zna baš mnogo.

Slavni MMA borac Konor Mekgregor objavio je na svom Instagramu pohvalu da je bio na finalu Svetskog prvenstva u fudbalu i da je bilo odlično, a kao počasni gost Vladimira Putina ovekovečio je i taj trenutak sa ruskim liderom. Zanimljivo, na zajedničkoj fotografiji im se pridružio i muž hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, Jakov Kitarović.

Jakov Kitarović je čovek, koji je, kako je rekla njegova supruga Kolinda, a preneli svojevremeno hrvatski mediji, svesno svoju karijeru stavio u drugi plan kako bi ona mogla da se posveti diplomatskoj i političkoj karijeri.

Bio je uz nju kad je postala ministarka evropskih integracija 2003. godine i kada je izazvala veliki interes javnosti noseći na zvanične sastanke svoju bebu koju je redovno dojila, prekidajući sastanke. Zatim ju je pratio kao suprug dok je bila ambasadorka Hrvatske u Sjedinjenim Američkih Država kao i kad je postala pomoćnica glavnog sekretara NATO.

Rođen je u Rijeci, otac mu je Ivo, legendarni profesor s riječkog Pomorskog fakulteta, čijim je stopama krenuo i Jakov, sada "mirujući" profesor na istom fakultetu. Svoju suprugu nije upoznao u tom gradu već u Zagrebu dok su studirali, on na Fakultetu elektronike i računarstva, a ona na Filozofskom.

Kolege i prijatelji ističu da je riječ o mirnom porodičnom čoveku koji ne voli da se nameće u društvu, ali je jako vezan za prijatelje.

Kurir.rs/ hrvatski mediji

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track