OVAKO NI MAFIJA NE LIKVIDIRA: Hrvat mladića jurio kolima, pritisnuo uza zid i pucao mu u glavu, a tužilaštvo donelo ŠOKANTNU ODLUKU
Foto: Profimedia

nerazumno

OVAKO NI MAFIJA NE LIKVIDIRA: Hrvat mladića jurio kolima, pritisnuo uza zid i pucao mu u glavu, a tužilaštvo donelo ŠOKANTNU ODLUKU

Hrvatska -

Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu otvorilo je istragu protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog pokušaja ubistva.

Iz državnog tužilaštva tvrde da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 16. juna 2018. oko 19.45 sati u Slavonskom Brodu pokušao da ubije 28-godišnjeg mladića.

"Nakon verbalnog i fizičkog sukoba na ulici između njegovog sina i 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, a u nameri da usmrti 28-godišnjaka, automobilom je krenuo prema mladiću koji je ušao u dvorište jedne kuće pri čemu je automobilom razbio vrata dvorišta".

"Osnovano se sumnja da se dovezao do oštećenog koji je pokušavao da preskoči zid ograde dvorišta i pritisnuo ga automobilom uz zid ograde, a potom kroz prozor vozačevih vrata jednom rukom uhvatio oštećenog, a drugom rukom iz nepoznatog vatrenog oružja ispalio hitac u njegovu glavu".

"Život oštećenog, koji je zadobio prostrelnu ranu donje čeljusti i vrata, spasen je hitnom hirurškom intervencijom", objavilo je tužilaštvo.

Nakon ispitivanja okrivljenog, tužilaštvo je donelo rešeje o određivanju mera opreza kojim je okrivljenom naložena zabrana približavanja oštećenom i uspostavljanja ili održavanja veze sa oštećenim i obaveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track