MAKARSKA OBLEPLJENA NAJAVAMA ZA GOSTOVANJA SRPSKIH PEVAČA: Jedna Hrvatica se pobunila na Tviteru, ali nije očekivala OVAKVE ODGOVORE sunarodnika (FOTO)
Foto: Twitter/Nadalina

novi protest

MAKARSKA OBLEPLJENA NAJAVAMA ZA GOSTOVANJA SRPSKIH PEVAČA: Jedna Hrvatica se pobunila na Tviteru, ali nije očekivala OVAKVE ODGOVORE sunarodnika (FOTO)

Hrvatska -

Još se pošteno nije slegla prašina koja se podigla povodom gostovanja Bajage i Instruktora na "Danima piva" u Karlovcu, a novi protest Hrvata dolazi iz Makarske.

Na Tviteru je objavljena fotografija na kojoj se vidi zid prepun postera sa najavama gostovanja srpskih pevača narodne muzike u diskoteci "Petar Pan". Najavljena su gostovanja Ace Lukasa, Milice Todorović, Seke Aleksić i Mileta Kitića.

"Nadalina", kako se predstavlja na Tviteru, je uglavnom "popila" negativne komentare, posle svoje tvrdnje da "se ne sme dozvoliti ovo, to će biti potpuna kulturna asimilacija Hrvata u balkansko-srpski korpus, forsiranjem cajki, treša, EX-yu rijalitija sa unapred određenim scenarijima".

Na komentar jednog korisnika "da je bitno da nije Bajaga", ona odgovara da je njoj bitno, jer "svako ko ga želi u Hrvatskoj podržava i klanje u Vukovaru, Škabrnji i širom Hrvatske".

Zatim su je uputili "da ide da muti jaja", kao što se navodi u popularnoj pesmi Olivera Dragojevića, jer "to bi joj bilo pametnije". Drugi korisnik je smatrao da jeste u pitanju šund i folk, ali da je kasno za zabrane, jer su generacije odrasle na toj muzici.

Kurir.rs

Foto: Twitter/Nadalina‏

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja