KOLINDA OPET BRILJIRA: Izjavila da u komunističkoj Jugoslaviji nije bilo jogurta, poludeli mediji i društvene mreže: LAŽE, BILO JE SVEGA!
Foto: AP

BIZARNI INTERVJU

KOLINDA OPET BRILJIRA: Izjavila da u komunističkoj Jugoslaviji nije bilo jogurta, poludeli mediji i društvene mreže: LAŽE, BILO JE SVEGA!

Hrvatska -

Predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, naljutila je domaće medije bizarnim intervjuom za Klajne cajtung (Kleine Zeitung), u kom je, između ostalog, kao traumu odrastanja u komunističkoj SFRJ navela to što navodno nije mogla da bira između više vrsta jogurta.

"Odrasla sam u komunizmu, i nisam htela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htela sam da budem slobodna. Htela sam da imam mogućnost da u dućanu biram između raznih vrsta jogurta", izjavila je ona.

Hrvatski portal Index.hr nazvao je ovaj intervju bizarnim, a 24sata.hr u naslovu pita "Kolinda, kako mislite nije bilo jogurta u Jugi? Bilo je i voćnih" i u celini objavljuje naučni rad Dimitrija Sabadoša i Branke Rajšić iz 1975. godine pod nazivom "Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka".

foto: Printscreen Scribd.com

Taj rad je dokaz da je u Jugoslaviji bilo kiselog mleka, kefira, acidofilnog mleka i čvrstog, tečnog i voćnog jogurta.

foto: Printscreen Scribd.com

Od 305 uzoraka fermentiranog mleka, njih čak 83,3% su bili - jogurti. Čvrstih 85 uzoraka, tekućih 70, a voćnih 99, ogorčeno detaljiše portal 24sata.hr!

Mnogi komentatori su se zakačili i za njenu izjavu da su oni koji su se u Jugoslaviji izjašnjavali kao Hrvati išli na robiju, a evo i nekih komentara sa Tvitera:

Kurir.rs/Index.hr/24sata.hr/Twitter

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track