VUKOMEREC KAO TVRĐAVA POSLE PUCNJAVE: Većina đaka došla u školu, HELIKOPTER nadleće, a POLICIJA U CIVILU nadgleda svaki ćošak!
Foto: Printscreen Index.hr, Čitalac 24sata.hr, Printscreen YouTube

NAPETO

VUKOMEREC KAO TVRĐAVA POSLE PUCNJAVE: Većina đaka došla u školu, HELIKOPTER nadleće, a POLICIJA U CIVILU nadgleda svaki ćošak!

Hrvatska -

Većina đaka došla je jutros na nastavu u osnovnoj školi u zagrebačkom kvartu Vukomerecu, preko puta koje je prošle srede došlo do žestoke pucnjave.

Posle oružanog obračuna dve porodice u Porečkoj ulici u Vukomercu, protesta roditelja i pauze u nastavi, većina učenika osnovne škole koja se nalazi baš preko puta mesta gde je došlo do pucnjave danas je došla na nastavu.

Jutros je održan sastanak rukovodska škole, kom se pridružio i gradonačelnik Zagreb, Milan Bandić. Policija u civilu nadgleda kvart, a iznad škole uočen je i helikopter.

foto: Printscreen Index.hr

Osnovna škola u Vukomercu

U školu se vratilo oko 70 odsto dece, javlja HRT, a policija uverava roditelje da razloga za brigu nema. Uskoro će u školu biti postavljen i video-nadzor, a za nedelju dana ponovo će se sastati rukovodstvo škole, policija i gradonačelnik.

Podsežamo, u sredu 12. septembra, oko 19 sati nekoliko muškaraca otvorilo je paljbu ispred kuće koja se nalazi tačno preko puta osnovne škole u Porečkoj ulici u Vukomercu. Dvojica muškaraca su iz automobila pucali po kući na čijoj terasi je sedelo pet članova porodice. Jedan od njih petoro uzvratio je iz pištolja, a u tom okršaju je oštećeno sedam automobila i kuća.

foto: Printscreen Index.hr

Kuća gde se pucalo je tačno preko puta ulice

Nasilni trojac odveden je u istražni zatvor, a roditelji su sutradan protestovali ispred škole i nisu slali decu na nastavu do kraja nedelje.

Među zabrinute roditelje i stanovnike došao je i gradonačelnik Milan Bandić, ali ogorčeni ljudi su ga izvređali i nasrnuli na njega.

Kurir.rs/24sata.hr/Index.hr

Foto: Čitalac 24sata.hr, Printscreen Index.hr, Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track