GORSKA SLUŽBA 3 DANA TRAŽILA HRVATSKOG PROFESORA: Misteriozno nestao na festivalu, a to je bio samo početak ove čudne priče
Foto: GSS

OSTALI BEZ ODGOVORA

GORSKA SLUŽBA 3 DANA TRAŽILA HRVATSKOG PROFESORA: Misteriozno nestao na festivalu, a to je bio samo početak ove čudne priče

Hrvatska -

Hrvatska gorska služba je tri dana tragala za jednim 48-godišnjim univerzitetskim profesorom koji je nestao na Baškim Oštarijama gde se proteklog vikenda održavao festival "Mystic Mountain".

Potraga se uspešno završila, nestali profesor jutros je pronađen živ, ali sve što se događalo od nestanka, za HGSS je ostala misterija. Tri svedoka koja su bila s profesorom u trenutku nestanka su, kažu HGSS-ovci, davali kontradiktorne izjave, a ništa više nisu saznali ni od samog muškarca kada su ga pronašli.

foto: GSS

Naime, on je bio u društvu s još troje ljudi i s njima je krenuo u šetnju.

Navodno su hteli da se popnu se na vrh Kiza. Na teren je odmah izašlo 13 spasilaca s tri vozila.

foto: GSS

"Spasioci su celu noć pretraživali sve šumske puteve na širem području Baških Oštarija i pokušavali da pobliže odrede područje potrage. Međutim, to je bila nemoguća misija. Izjave profesorovih prijatelja se nisu slagale, hronologija još manje. Tokom noći uspevaju da dobiju informaciju da je nestala osoba Hrvat, star 48 godina i profesor na jednom fakultetu. U nedelju ujutro su nastavili potragu. Nestalog nisu našli. U ponedeljak, treći dan potrage, u 10.30 sati na šumskom putu kod Dabarskih jezera pronašli su iscrpljenog, dezorijentisanog i dehidriranog muškarca. Bio je 6.5 km udaljen od mesta gde su ostavili vozilo a 10-ak km od mesta gde su zadnji put bili svi zajedno", navodi se u saopštenju GSS-a.

Ubrzo je došla policija i Hitna pomoć, a za vreme transporta spasioci su optimistično pokušavali u razgovoru sa profesorom da konačno saznaju "pravu priču" i okolnosti mističnog nestanka. Ipak, to im nije pošlo za rukom, kažu.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: GSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track