KOMŠIJE O MUŠKARCU KOJI JE DIGAO KUĆU U VAZDUH U OPUZENU: Bio je miran, ali kada mu se razbolela majka, počeo je čudno da se ponaša (VIDEO)
Foto: 24sata Printscreen

već su ga prijavljivali policiji

KOMŠIJE O MUŠKARCU KOJI JE DIGAO KUĆU U VAZDUH U OPUZENU: Bio je miran, ali kada mu se razbolela majka, počeo je čudno da se ponaša (VIDEO)

Hrvatska -

Posle drame koja se sinoć odvijala u hrvatskom Opuzenu, kada je muškarac razneo svoju kuću i ranio dva policajca, oglasili su se i meštani koje je ovaj događaj dosta uznemirio.

"Kao dete bio je miran i povučen, nije se baš družio s drugom decom", rekla je jedna komšinica.

Ostali meštani, u šoku posle neprospavane noći i celog događaja, dodaju i kako 49-godišnjak, ratni veteran, do pre nekoliko godina nije bio problematičan.

"Vredan je, uvek je pazio na imanje i njivu. Međutim, otkad mu je majka obolela, pre tri godine, počeo je čudno da se ponaša, pogotovo prema deci. Stanje se pogoršalo otkad mu je majka preminula, pre otprilike godinu dana. Ostao je tu da živi sam, a dve su mu sestre u Splitu", kažu komšije.

Muškarca su hospitalizovali u splitskoj bolnici zbog mnogih opekotina koje je pretrpeo u eksploziji i požaru pa je u kritičnom stanju. Teže povređeni policajac oporavlja se i u sredu će ga prebaciti na Odeljenje plastične hirurgije KBC-a Split zbog povreda na rukama.

Sve je počelo tokom proslave dečjeg rođendana dvogodišnjaka u susednom dvorištu. Bacali su konfete, što je izazvalo 49-godišnjaka. Počeo je da viče, preti i pljuje po deci, pa su zvali policiju. Prvog policajca je krenuo da udari oruđem za ručnu seču makije po glavi, a drugome su lakše povređena dva prsta. Muškarac je potom otvorio gas u kući, posle eksplozije se sve zapalilo, a on je ostao na betonskoj ploči na vrhu delomično sagrađene kuće koja je gorela. Sve je okončano oko pet sati ujutru nakon što se predao policijskom pregovaraču. Komšije smatraju da su u ovom slučaju zakazale institucije.

"Najmanje 15-ak puta u poslednje tri godine smo ga prijavljivali jer je pretio, šetao po mestu s malom kosom ili nožem u plastičnoj kesi, a najviše su mu iz nekog razloga smetala deca", rekli su.

Ministar hrvatskih veterana, Tomo Medved, kazao je u ponedeljak da muškarac nikad nije tražio pomoć od ministarstva.

"Da smo znali, pružili bi mu psihosocijalnu pomoć u saradnji sa zdravstvenim telima i relevantnim službama, kao što svakodnevno činimo u celoj zemlji. Naše službe su 24 sata dnevno dostupne veteranima", kaže Medved.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: 24sata.hr/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track