ZADAR U ŠOKU ZBOG DVOSTRUKOG SAMOUBISTVA! MLADIĆI OSTAVILI JEZIVE OPROŠTAJNE PORUKE: Ne da nam se više...
Foto: Profimedia

NIKO NI SLUTIO NIJE

ZADAR U ŠOKU ZBOG DVOSTRUKOG SAMOUBISTVA! MLADIĆI OSTAVILI JEZIVE OPROŠTAJNE PORUKE: Ne da nam se više...

Hrvatska -

Dvojica mladića (22 i 23) čija su tela otkrivena juče ujutro u automobilu kod Zadra ostavila su oproštajne poruke.

Njih dvojica su bili najbolji prijatelji i zajedno su otišli u smrt.

Zatvorili su se u automobil zadarskih registracija u šumi na Musapstanu, jedan kraj creva zabili u auspuh, a drugi ubacili u auto, koji su pažljivo oblepili plastičnim kesama. Pre nego što su upalili auto, pustili su muziku i napisali oproštajna pisma.

"Pozdrav domovini. Ne da nam se više, bićemo vaši čuvari gore na nebu", napisali su u svojim porukama koje je pronašla policija.

U šumi ih je juče ujutro našao pastir. Motor automobila je još radio, unutra je treštala muzika, mladići se nisu pomerali, a vrata su bila zaključana iznutra. Pastir je pozvao policiju.

foto: Printscreen YouTube

Deo šumskog parka Musapstana

"Još uvek je pod velikim šokom od onoga što je video. Najpre je mislio da je reč o ljubavnom paru, pa isprva nije hteo ni da se približavi. Ali pošto je motor stalno radio, a muzika treštala, postalo mu je sumnjivo pa je prišao da vidi o čemu se radi", ispričala je njegova poznanica.

"Policija još utvrđuje okolnosti ove tragedije. Možemo reći da je u ovom slučaju isključena bilo kakva mogućnost da je reč o krivičnom delu", kaže Elis Žodan, portparol zadarske policije. Utvrđeno je da je smrt nastupila nekoliko sati pre dolaska policije.

I izbor mesta gde su se parkirali potvrđuje da je dvostruko samoubistvo bilo pažljivo isplanirano. U autu su pronađene plastične kese kojima su začepljeni svi otvori, a na auspuh su nabili crevo od veš mašine, čiji su drugi kraj ubacili u kola. Nosili su ležernu odeću i naočare za sunce. Na mestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići, navodno, nisu bili ni pod uticajem opijata.

Slobodna Dalmacija piše da su mladići bili u depresiji, a jedan od njih je često na Instagramu objavljivao fotografiju mesta na kom je s prijateljem počinio samoubistvo.

"Bože, ako umrem mlad, odvedi me u raj, u paklu sam već bio!", napisao je na svom Instagram profilu pre tragedije. Tokom školovanja imao je ozbiljnije probleme, navodno zbog droge. Poslednjih godina imao je uredno zaposlenje, kao i njegov prijatelj s kojim je odlučio da počini samoubistvo.

Prijatelji iz kvarta kažu da su bili dobri mladići.

"Nadam se da ćete svoju dobrotu prinit i na onaj svit, di ćemo svi prije ili kasnije... Samo jedno znajte, da onaj gori uvik uzima dobrotu, a to je naša u vama dvojici. Čuvajte nas, naš kvart, naš grad odozgo, a mi ćemo vam se odužiti tako da vas nikada nećemo zaboraviti...", napisali su prijatelji na Fejsbuku.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track