SURFERKA IZ MEKSIKA (25) NESTALA KOD BRAČA: Pokušala da dopliva do obale, ali su je odneli talasi
Foto: Facebook/Printscreen

POTRAGA U TOKU

SURFERKA IZ MEKSIKA (25) NESTALA KOD BRAČA: Pokušala da dopliva do obale, ali su je odneli talasi

Hrvatska -

Jaka bura koja je danas duvala na celom hrvatskom priobalju dovela je do velikih problema u snabdevanju električnom energijom, odvijanju drumskog, pomorskog i vazdušnog saobraćaja, a u problemima se našlo i troje surfera kod Bola na Braču.

Kada ih je bura odnela na otvoreno more, pokrenuta je akcija spasavanja. Dvoje surfera je spaseno, a pogoršanjem vremenskih uslova privremeno je prekinuta potraga za trećom surferkom. Reč je o Meksikanki (25), polazniku surferske škole.

Radnici Lučke kapetanije Split izvestili su kako je nestala surferka poslednji put viđena 200 metara od Bolske obale, gde je pokušala da pliva do obale zbog čega je pustila dasku, ali zbog jakog vetra i visokog mora, očevici su je izgubili iz vida, prenosi 24sata.hr.

Pilot aviona Obalske straže u 16.03 sati uočio je napuštenu surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu devojku.

Pomorska potraga je oko 17 sati prekinuta, a nastavilo se s kopnenom potragom u kojoj učestvuju vatrogasci iz Splita i policija koja pretražuje severnu stranu Hvara od uvale Žukova prema Travnoj.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Facebook/Printscreen (Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja