POČELO SUĐENJE NASILNOM ŽUPANU: Tomašević ženu ubijao od batina i pretio da će je zaklati A SAD KAŽE DA JE NEVIN!
Foto: Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

porodično nasilje

POČELO SUĐENJE NASILNOM ŽUPANU: Tomašević ženu ubijao od batina i pretio da će je zaklati A SAD KAŽE DA JE NEVIN!

Hrvatska -

Na Opštinskom sudu u Slavonskom Brodu počelo je suđenje požeško-slavonskom županu, hadezeovcu Alojzu Tomaševiću, za porodično nasilje.

"Tražiću imovinsko-pravnu naknadu i ne odustajem od postupka", izjavila je Tomaševićeva supruga Mara.

Njegova sestra Kata nije došla da svedoči zbog zdravstvenih razloga, a upadljivo je odsutan i Marin brat Franjo Zadro, koji tvrdi da nije dobio poziv.

Mara Tomašević je dugo skupljala hrabrost da progovori
Mara Tomašević je dugo skupljala hrabrost da progovorifoto: Printscreen YouTube

U optužnici se navodi da je Tomašević suprugu Maru nazivao ludačom i ludom kravom, napadao ju je fizički, šamarao je i pretio da će je zaklati. Optužnica ga tereti za porodično nasilje u periodu od oktobra 2015. do oktobra 2017, dok je još bio član HDZ. Ta stranka ga je izbacila zato što tuče ženu.

Tomašević tvrdi da nije kriv. Njegov advokat Željko Damjanac tražio je a javnost bude isključena iz cele rasprave zbog "zaštite života optuženog i članova porodice koji će svedočiti", ali sudija je to glat odbacio.

"Nasilja je unazad tri godine, ali i ranije. Ukućani su čuli svađe, ali nisu mogli da vide. Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom... Čak je hteo da me pregazi autom. Poslednji put, po povratku s puta, šamarao me 5,6 puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, pretio da će me zaklati, psovao. Svemu je uzrok njegova preljuba. Nisam smela ništa da mu kažem, sve sam rekla u SMS porukama. Ne morate tražiti proveru autentičnosti, to su moje poruke iz revolta", svedočila je Mara Tomašević koja je na suđenju prisiljena da sedi pored nasilnika.

Kurir.rs/Index.hr/24sata.hr

Foto: 24sata.hr/Franjo Lepan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track