ZVEZDA HRVATSKOG SABORA HOĆE DA SE KANDIDUJE ZA ŠEFA DRŽAVE: Kolinda nije predsednica nego građanka koja radi na samopromociji!
Foto: Printscreen YouTube, Profimedia

VUČETIĆ OPET ŠOKIRA

ZVEZDA HRVATSKOG SABORA HOĆE DA SE KANDIDUJE ZA ŠEFA DRŽAVE: Kolinda nije predsednica nego građanka koja radi na samopromociji!

Hrvatska -

Marko Vučetić, bivši član Mosta i nezavisni poslanik u Hrvatskom saboru, najavio je na svom profilu na Fejsbuku "uslovnu" kandidaturu za predsednika države.

On konstatuje da su predsednički izbori daleko, ali da je kampanja u jeku i to sa samo jednom "uslovnom kandidatkinjom" - aktuelnom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović, koja se bori za rejting.

''Kao čin odgovornosti prema društvu, objavio sam uslovnu kandidaturu kako bih predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović suočio s tim da se počne da se zbližava s institucijom Predsednice, a da se odmakne od građanke Kolinde Grabar-Kitarović i da počne provoditi politike'', objasnio je Vučetić svoj neobičan potez. On kaže da je vreme da predsednica "počne da konzumira" svoja ustavna ovlašćenja, što do sada nije radila.

''Dosad se radilo samo o građanskoj promociji i samopromociji, u kojima ne možemo da pratimo kontinuitete nikakvih javnih politika'', rekao je Vučetić, koji šefici države zamera to što nije komentarisala brojne slučajeve loših iskustava pacijentkinja u hrvatskim bolnicama. Spomenuo je i Kolindinu promenu mišljenja kad je reč o tzv. Sporazumu iz Marakeša.

foto: Printscreen YouTube

Marko Vučetić: Vreme je da građanka Kolinda postane predsednica

''Ako Kolinda Grabar-Kitarović postane Predsednica, ona će otići u Marakeš i predstavljati Republiku Hrvatsku i sprovoditi ono što je njezina ustavna kategorija'', rekao je uslovni predsednički kandidat.

Na pitanje da li će njegova uslovna kandidatura postati zvanična, odgovorio je da hoće ako se ne pojavi kvalitetniji kandidat. Podsećamo, Marko Vučetić je bio senzacija prošlih parlamentarnih izbora kada je kao nezavisni kandidat s liste Mosta ušao u Sabor. A onda se proslavio još jednom, kad je glasao za ratifikaciju Istanbulske konvencije suprotno stavovima Mostovaca i crkve. Ovaj njegov govor imao je nezapamćeni odjek:

Kurir.rs/24sata.hr/Dnevnik.hr

Foto: Printscreen YouTube, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track