HRVATSKU VOJSKU DRMA SKANDAL: Nadređeni se napio sa regrutima, pa ga sa devojkom zatekli u NEDOLIČNOM PONAŠANJU, a odgovor vojnog vrha je bio vrlo neobičan
Foto: AB Forces News Collection / Alamy / Alamy / Profimedia

neprijatnost

HRVATSKU VOJSKU DRMA SKANDAL: Nadređeni se napio sa regrutima, pa ga sa devojkom zatekli u NEDOLIČNOM PONAŠANJU, a odgovor vojnog vrha je bio vrlo neobičan

Hrvatska -

Na povratku s vojnog putovanja u Mariji Bistrici u oktobru ove godine, hrvatski regruti su se u autobusu, uz koju kapljicu alkohola, malo opustili. Tamošnji mediji prenose da je tada u nedoličnom ponašanju zatečena regrutkinja sa svojim nadređenim.

Vojna policija je pokrenula istragu, ali nije poznato šta je utvrđeno i je li iko zbog toga odgovarao.

Hrvatsko Ministarstvo odbrane je poslalo veoma specifično saopštenje.

"Pobednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće poverenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.

Kao takva izložena je stalnim pokušajima dela medija da senzacionalističkim prikazivanjem određenih događaja umanje njenu važnost, demotivišu njene pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.

Naravno da Hrvatska vojska kao deo društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog.

foto: Profimedia

Za ministra odbrane neprihvatljiv je i najmanji prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcioniše. Tako to radi uređeni sistem kakav je Hrvatska vojska.

Nemamo razloga ništa da skrivamo, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od "muve pravi medveda".

Poštujemo interes javnosti i medija, ali i tražimo objektivno i neselektivno izveštavanje, u cilju zaštite digniteta i časti najvećeg dela pripadnika hrvatske vojske koji su i danas garant sigurnosti, mira i suvereniteta Republike Hrvatske.

Što se tiče upoznavanja javnosti o događajima u MORH-u, sve što je bitno javnost zna", naovdi se.

Ista pitanja poslata su i generalu Mirku Šundovu, načelniku Glavnog štaba OSRH-a, ali ni on nije odgovorio.

U Kabinetu predsednice, koja je ujedno i vrhovna zapovednica Oružanih snaga, kažu da o tom događaju nemaju nikakvu informaciju.

Kurir.rs/Dnevnik.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja