BAHATO! Ubici Davidu Komšiću otac švercovao mobilni telefon u zatvor i PROĆI ĆE NEKAŽNJENO! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/Jutarnji.hr

PREKRŠIO ZAKON

BAHATO! Ubici Davidu Komšiću otac švercovao mobilni telefon u zatvor i PROĆI ĆE NEKAŽNJENO! (VIDEO)

Hrvatska -

Ivo Komšić, otac Davida Komšića (21), kom se sudi zato što je 22. februara 2017. sa 88 uboda nožem izmasakrirao i ubio svoju trudnu bivšu devojku Kristinu Krupljan (18), posetio je sina prošle sedmice i pokušao da mu prošvercuje mobilni telefon iako je to strogo zabranjeno.

David Komšić je zbog brutalnog iživljavanja i ubistva nepravosnažno osuđen na 30 godina zatvora, a njegov otac je pažljivo osmislio kako da prekrši zatvorske propise i dostavi mu mobilni telefon.

Ivo Komšić iz prve ruke zna proceduru za posetu pritvorenicima jer je 13. aprila ove godine sa kumom svog sina Vjekoslavom Komšićem (52) i Zoranom Petrovićem (42) i sam završio u pritvoru. Njih trojica su osumnjičena za pretnje konobaru u jednom zagrebačkom kafiću, što je samo jedan od incidenata u koje je stariji Komšić, inače vlasnik restorana, umešan.

Štaviše, istog popodneva kad su pretili konobaru, Ivo Komšić je već bio u policiji na obaveštajnom razgovoru zato što je je prijavljeno da obilazi parking koji koriste sudije Županijskog suda u Zagrebu i zagleda registracije njihovih kola - između ostalih, i registraciju sudije Sanje Mazalin, koja je 9. aprila usudila njegovog sina ubicu. Pustili su ga, no policija je čitav događaj shvatila izuzetno ozbiljno zbog ranijih ispada Ive Komšića i Davidova kuma Vjekoslava Komšića na sudu nakon presude, pa je sudija Mazalin dobila policijsku zaštitu.

Kad je pre nedelju dana posetio sina, pokušao je da mu doturi minijaturni mobilni telefon. Ne zna se da li je bio trapav pa je provaljen ili su ga policajci čuvari budno motrili jer ga znaju kao prestupnika - u svakom slučaju, videli su šta radi i osujetili ga.

Da je dobio mobilni, ubica David je mogao da radi šta hoće na internetu, da razgovara sa svedocima i drugima optuženima u postupku, da ga iznajmljuje drugim zatvorenicima i tako zarađuje...

David Komšić 20. decembra opet ide u Opštinski krivični sud, gde mu, zajedno s braćom Arjanom (23) i Armendom Redžepijem (23) i Filipom Filipovićem (23) sude zbog napada na Kristinu Krupljan koji se dogodio godinu dana pre krvavog ubistva. Optužnica ih tereti da su 27. novembra 2016. u 5.40 na Bukovačkom putu svojim vozilom presreli Kristinu, koja je vozila majčin automobil, napali je i oštetili joj auto.

I nesrećna Kristina je u policiji davala iskaz o tom događaju 22. februara prošle godine, a uveče tog dana David Komšić ju je nožem iskasapio u automobilu ispred d svoje zgrade na Volovčici.

Zbog ovog suđenja na sudu su uveli posebne mere opreza. Pravosudni policajci dobivaju raspored sedenja svih koji učestvuju u suđenju i svi moraju da sede po tom rasporedu.

Ubicu Davida Komšića uvode poslednjeg i to stepenicama koje niko drugi ne koristi. Za vreme trajanja ročišta policajci čuvaju i ulazna vrata. Ubicu, koji je tokom rasprave namigivao prijateljima, smejao se i bahato odgovarao sudiji, uvek uvode vezanog lisicama. S drugima ne sme da komunicira.

Inače, David Komšić je i pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora jer je 2016. godine "mercedesom" ubio pešaka Josipa Kolarića (72).

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track