KOD NAS SVAKI RUČAK KAO DA JE SLAVA, SNALAZIMO SE I NIŠTA NAM NE FALI: Srpska porodica Jurković u srcu Hrvatske ima 16 DECE, a evo kako izgleda jedan njihov dan! (FOTO)
Foto: Facebook

pohvalno

KOD NAS SVAKI RUČAK KAO DA JE SLAVA, SNALAZIMO SE I NIŠTA NAM NE FALI: Srpska porodica Jurković u srcu Hrvatske ima 16 DECE, a evo kako izgleda jedan njihov dan! (FOTO)

Hrvatska -

Porodica Jurković iz Uglješa u Hrvatskoj ima 16 dece. Pero i Radmila izrodili su i u ljubavi odgajili 9 sinova i 7 ćerki. Najmlađe dete ima 9 godina, a najstariji sin 34.

Neki su se odselili iz roditeljskog doma, ali njih 11 u dalje živi u kući u Uglješu. Sa onima koji su se osamostalili čuju se skoro svaki dan.

Zorica (25), jedna od ćerki, kaže da drugačiji život ne bi mogla ni da zamisli.

"Kod nas je svaki dan veselje, svaki ručak kao da je slava", kaže Zoraica i dodaje da se braća i sestre uvek nađu jedni drugima i tu su da priskoče u pomoć.

"Znam da ću uvek imati kome da se obratim, kad god mi nešto zatreba", ponosno ističe Zorica.

Iako je kod njih uvek gužva, najmlađi članovi porodice odgovorni su prema svojim školskim obavezama i odlični su đaci.

Dogovaraju se, kaže Zorica, bez po muke oko toga šta će gledati na dva televizora, koliko ih imaju u kući. Za muziku je, kaže, manja muka, jer svako ima svoj telefon. Oko kućnih poslova svi pomažu.

"Ujutru bude gužve, kad svi ustajemo, ali smo navikli jedni na druge i lako se organizujemo. Posvađamo se nekad-nekad, ali se brzo pomirimo", kaže Zorica kroz osmeh.

Mnogi parovi se zbog loše finansijske situacije ne odlučuju na potomstvo, a Jurkovići se sa svojih 16 dece ipak snalaze.

"Radimo sezonske poslove i sklapamo kraj s krajem. Ništa nam ne fali", kaže Zorica.

Jurkoviće je nedavno posetio i episkop Heruvim, a Pero i Radmila, kao i njihova deca Miroslav, Predrag, Mirjana, Gordana, Nenad, Slobodan, Zorica, Nemanja, Pavle, Živorad, Jelena, Jovana, Dragana, Smiljana, Jovan i Dragan, su ga sa zadovoljstvom ugostili.

Kurir.rs

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track