POLICAJCI OSTALI U ŠOKU KAD SU SE POPELI NA POTKROVLJE: Hrvat na spratu kuće napravio pravu KRIMINALNU LABORATORIJU (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

UHAPŠEN

POLICAJCI OSTALI U ŠOKU KAD SU SE POPELI NA POTKROVLJE: Hrvat na spratu kuće napravio pravu KRIMINALNU LABORATORIJU (VIDEO)

Hrvatska -

Zadarska policija uhapsila je R. K. (53) iz tog grada zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a pravi šok, policijski službenici doživeli su pretragom njegove kuće.

Naime, u potkrovlju kuće uhapšeni je napravio je improvizovanu, ali vrlo sofisticiranu laboratoriju za uzgoj marihuane.

"U tako uređenoj laboratoriji, stvorio je uslove za strogo kontrolisani celogodišnji uzgoj kanabisa i to višestruko kvalitetnijeg od istog takvog uzgojenog u prirodnim uslovima na otvorenom prostoru. Ovo je do sada, najsofisticiraniji sistem za INDOR uzgoj marihuane, pronađen na području Policijske uprave zadarske", istakli su iz zadarske policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 53-godišnjak ceo sprat kuće toplotno izolovao, opremio klima uređajem, grejalicama, ventilatorima, ovlaživačem prostora, sistemom za dopremanje čistog vazduha, sistemima infracrvene i LED rasvete, tajmerima za električnu energiju, meračima temperature i vlage, kao i drugom opremom koja pospešuje rast i razvoj biljaka.

Takođe instalirao je i sisteme za prečišćavanje vode, navodnjavanje i prehranu biljaka. Precizno je vodio evidenciju o datumima sadnje, zalivanja i prehrani biljaka kao i dozama dodanog đubriva.

U navedenom prostoru, osumnjičeni je tokom septembra i oktobra ove godine, zasadio i uzgojio ukupno 419 stabljika visine od 4 do 100 centimetara, od kojih je 174 stabljike pobrao i stavio na sušenje, dok su 254 biljke u fazi rasta.

Pretragom prostora, pronađeno je svih 419 stabljika kanabisa od kojih se berbom sa svake dobije od 30 do 50 grama cvetnih vrhova droge marihuane, što ukupno čini oko 17 kilograma po jednom uzgojnom intervalu, a na godišnjem novou i više od 60 kilograma.

Marihuana uzgojena na ovaj način, poseduje znatno povećan udeo aktivnog sastojka THC u odnosu na običnu marihuanu, pa je tako i njena cena na narko-tržištu znatno veća.

Istraživanjem je utvrđeno da je pronađena marihuana bila namenjena distribuciji na zadarskom narko-tržištu.

53-godišnjak je, uz krivičnu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, priveden.

Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track