POSLANIKU ŽIVOG ZIDA PREKIPELO: Dosta mi je vašeg HDZ-a, treba vas zavezati za klupu lancima! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

rasprava o minimalcu

POSLANIKU ŽIVOG ZIDA PREKIPELO: Dosta mi je vašeg HDZ-a, treba vas zavezati za klupu lancima! (VIDEO)

Hrvatska -

Minimalna plata bila je danas glavna tema u hrvatskom Saboru. Vlada diže minimalnu platu na 3000 kuna (oko 406 evra), a resorni ministar Marko Pavić poručuje kako ovim šalju poruku da žele dostojanstven život građana.

Opozicija uzvraća da je preživljavanje s 3.000 kuna nemoguće i predlažu da ona iznosi 4.000 kuna.

Branimir Bunjac (Živi zid) sugerisao je ministru da napiše priručnik.

"Poznato je da ste vi u HDZ-u važni književnici. Imate književnicu Dalić, književnika Sanadera, Šeksa pa možemo imati i ministra Pavića koji će u NSK promovisati knjigu 'Dostojanstven život'. Ona će imati nekoliko poglavlja, jedno je kako preživjti sa 3.000 kuna ako ste sami, ako imate porodicu, kredite ili ste blokirani", poručio je Bunjac koji je siguran da će se taj primjerak prodati u više od 45.000 primeraka. Progovorio je i o odnosu vladajućih prema opozociji i uvredama koje stižu na njihov račun da su panjevi, čobani.

foto: Youtube/Printscreen

Predsedavajući Željko Rajiner pozvao ga je da govori o temi, što je razljutilo Bunjca.

"Nemojte mi upadati u reč. Na vrh mi je glave vas i vašeg HDZ-a. Prestanite da me ućutkujete, čoveče Božji", vikao je Bunjac. "Nemojte se uzrujavati i drati", uzvratio mu je Rajner.

Bunjac je vikao kako su on i njegovi poslanici neugodni i nepristojni.

Upozorio je kako je 300.000 Hrvata napustilo zemlju i kako će ih još toliko otići idućih pet godina.

foto: Youtube/Printscreen

"Niko ne želi da rade za vaših 3000 kuna. Prestanite da pričate da ljudi žive dostojanstven život u ovoj zemlji. Vas iz vladajuće većine bi trebalo vezati lancem za ovu klupu i tu bi trebalo da sedite tako dugo dok građanima ne omogućite pravi dostojanstven život, poštene plate, pravdu, nezavisnost pravosuđa, minimalac barem 500 evra, plata u proseku barem 1000 evra", ljutito je vikao Bunjac.

Poslanik Ivan Lovrinović (PH) napomenuo je da niko u Saboru i po ministarstvima ne razume kako je živeti s 3000 kuna mesečno.

"To je nemoguća misija", utvrdio je.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track