GRADONAČELNIK U ČIJEM JE GRADU ZABRANJEN BAJAGA DOBIO ORIGINALAN POKLON: Aktivista hteo da se našali, ali i da mu pošalje važnu poruku (VIDEO)
Foto: Damir Dervišagić

SIMBOLIČAN GEST

GRADONAČELNIK U ČIJEM JE GRADU ZABRANJEN BAJAGA DOBIO ORIGINALAN POKLON: Aktivista hteo da se našali, ali i da mu pošalje važnu poruku (VIDEO)

Hrvatska -

Karlovački politički aktivista Nikola Badovinac danas je poklonio gradonačelniku Damiru Mandiću (HDZ) ulaznicu za zagrebački koncert Bajage i Instruktora, nakon što je ove jeseni koncert tog popularnog beogradskog rokera i njegovog benda u Karlovcu bio najavljen, pa zabranjen.

Badovinac je u otvorenom pismu gradonačelniku napisao da je u decembru, kao mesecu darivanja, odlučio da "doprinese poboljšanju gradonačelnika kao osobe i kao gradonačelnika, da bi bio tolerantniji i uvažavao sve čiji su stavovi u skladu sa zakonima Hrvatske".

Ukazujući na važnost tolerancije i uvažavanja tuđih ideja, stavova i načina života, on je izrazio nadu da će gradonačelnik Mandić posetom koncertu Bajage i Instruktora u Zagrebu "podići svoj nivo tolerantnosti", te da Karlovac "više neće biti poznat kao grad koji zabranjuje koncerte".

Gradonačelnik Mandić izjavio je da on nije zabranio Bajagin koncert u Karlovcu, jer "nije dobro da ja ili bilo koji gradonačelnik bude di-džej u svom gradu", ističući kako ne zna ko je zabranio koncert, odnosno, zbog čega je Bajaga od koncerta u Karlovcu odustao.

"Moram reći da ja Bajagu ne slušam, ali mi je ovaj poklon simpatičan, kao i to da gospodin Badovinac u svojoj političkoj borbi pokazuje malo vica. Nezgodno mi je medijski odgovarati gospodinu Badovincu pre nego što mu odgovorim lično, tako da će se moj odgovor na pitanje šta će biti s ulaznicom znati naknadno. Spreman sam na njegov način političke borbe", poručio je Mandić.

Inače, Badovinac redovno izveštava javnost o toku javnih konkursa na rukovoderća mesta za koja se lično javlja, a prošle nedelje je, zbog sumnje u nameštanje zapošljavanja na javnim konkursima gradonačelnika Mandića prijavio Državnom tužilaštvu za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, odnosno da je, "nezakonito učestvovao u zapošljavanju solidnog broja ljudi".

Kurir.rs/Tanjug Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track