NEPISMENA PULJANKA NASELA NA LAŽI SEKTE, PA PROKOCKALA 100.000 EVRA: Ćerka i zet žive u strahu da će prodati svu imovinu
Foto: Profimedia

kažu da skidaju uroke, padaju u trans...

NEPISMENA PULJANKA NASELA NA LAŽI SEKTE, PA PROKOCKALA 100.000 EVRA: Ćerka i zet žive u strahu da će prodati svu imovinu

Hrvatska -

Jedan muškarac iz Pule je sa svima podelio neverovatnu priču o njegovoj tašti koja je zbog sekte prokockala gomilu porodičnog novca.

Radi se o nepismenoj starici koja se godinama zaduživala pod uticajem jedne molitvene zajednice, kojoj je donirala sav taj novac, a sada niko ne može da je odgovori od daljeg trošenja. Puljanin navodi da je reč o grupi sumnjivih ljudi koji tvrde da razgovaraju s Isusom, skidaju uroke, padaju u trans i slično.

"Novac je godinama nestajao iz porodice. Tašta se godinama zaduživala, plaćala je skidanje uroka, kojekakve veštice. Na kraju je prodala porodično zemljište, a na poklone, putovanja i automobile, koje je donirala članovima te molitvene zajednice, potrošila je otprilike 100.000 evra. Žena i ja živimo u strahu. Sutra će joj možda pasti na pamet da im pokloni i ostatak imovine", ispričao je njen zet i dodao da to što radi spomenuta molitvena zajednica nema nikakve veze s verom, već samo sa zaradom.

Slučaj prijavljen i policiji
Slučaj prijavljen i policijifoto: Profimedia

Zbog toga je slučaj prijavljen i policiji.

Porodica je otkrila šta gospođa radi pre nekoliko godina, kada je prodala zemljište. Za to je dobila 880.000 evra, a od tog iznosa nije ostalo ništa, dok dugove sada vraćaju njena ćerka i zet.

Niko je, dodaje zet, ne može odgovoriti od sumanutog trošenja i moguće dalje rasprodaje porodične imovine. Njegova tašta bi radije trošila na ovu grupu nego na hranu.

Kako piše Glas Istre, u toku je sudsko veštačenje, a radi se o izvesnoj grupi Jeruzalem.

Kurir.rs/Glas Istre Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track