NOVI SKANDAL HRVATSKOG SVEŠTENIKA: Prvo raspustio crkveni hor jer su prestari, a onda tokom vožnje snimao decu dok pevaju U boj, u boj! (VIDEO)
Foto: printscreen

audicija

NOVI SKANDAL HRVATSKOG SVEŠTENIKA: Prvo raspustio crkveni hor jer su prestari, a onda tokom vožnje snimao decu dok pevaju U boj, u boj! (VIDEO)

Hrvatska -

Podravski sveštenik Mario Križanac na svom Fejsbuk profilu podelio je video koji je snimio tokom vožnje. Na skandaloznom snimku vidi se šestero dece koja nisu vezana dok se voze, a pevaju "U boj, u boj".

Snimak je objavljen 30. avgusta na stranici Reke Župe Presvetog Trojstva. Zakonom o bezbednosti saobraćaja zabranjena je upotreba mobilnog tokmo vožnje ako na taj smanjuje mogućnost reagovanja i bezbednost upravljanja motornim vozilom (članak 196. stavak 3.).

Za ovaj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Križanac je inače ovih dana u žiži javnosti pošto je tokom mise raspustio crkveni hor. Sveštenik ih je raspustio jer su prestari.

"Javno im se zahvali na saradnji i rekao da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračare. Osim toga, prigovarao im je što njihova deca i porodice ne dolaze u crkvu. Po njemu, stariji od 60 ne mogu na hor ", ispričala je jedna vernica.

"Moram da mislim na budućnost župe, stoga ćemo krenuti sa mlađim horom. Jednostavno sam morao da se zahvalim dosadašnjim članovima hora, istakao sam i njihove dobre osobine, ali i ono što nije dobro", dodao je sveštenik. Možda su na snimku u kombiju upravo novi članovi crkvenog hora.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track