JEZIVA ISPOVEST HRVATSKIH ĐAKA KOJI SU PREŽIVELI PAKAO: Čuo se udar i autobus je počeo da gori, plamen se dizao do prozora! Trčali smo kroz tunel da  spasimo živu glavu! (FOTO)
Foto: Printscreen Index.hr/facebook

drama u švajcarskoj

JEZIVA ISPOVEST HRVATSKIH ĐAKA KOJI SU PREŽIVELI PAKAO: Čuo se udar i autobus je počeo da gori, plamen se dizao do prozora! Trčali smo kroz tunel da spasimo živu glavu! (FOTO)

Hrvatska -

SPLIT - Splitski srednjoškolci, kojima se zapalio autobus u Švicarskoj u povratku sa skijaškog izleta, stigli su kući u nedjelju.

Roditelji, koji su iako su imali informacije da su im deca dobro jedva su dočekali da se u to i sami uvere i zagrliti svoje dete. Ino Odak, jedan od srednjoškolaca iz autobusa, opisao je jezivu dramu koju su preživeli.

On je sedeo tačno iznad zadnjeg točka autobusa kada je čuo udarac.

"Čulo se kao da smo se zabili u nešto. Sve je počelo da gori, vatra se digla do prozora", priča Ino.

foto: Printscreen Index.hr

"Svi su se uplašili, nastala je panika, ali smo je brzo savladali i pokušali da ostanemo hladne glave. Svi su zdravi i čitavi napustili autobus i pretrčali 50-ak metara dok nisu izašli iz tunela na sigurno.

Matej Raguzin, koji je organizovao ovo putovanje ponovio je da su uzroci nesreće još uvek nepoznati. Uviđaj od strane švajcarsje policije još traje.

"Što se tiče prtljaga izgorelo je 20-30 posto, ali s obzirom na to da su dokumenti bili gore, tako da je ukupno 25 dece od ukupno 52 putnika ostalo bez dokumenata. U ambasadi u Bernu uradili su nam privremena dokumenta i doneli do graničnog prelaza St. Bernard", kaže Raguzin.

Blaž Dupančić, otac jednog od učenika, rekao je da je mislio da se radi o manjem kvaru kada mu je sin javio da se zapalio autobus.

"Tek kasnije nakon što sam video snimke potpuno izgorelog autobusa shvatio sam da je prava sreća da su svi živi i nepovređeni. Rekao mi je da su unutra izgoreli dokumenti, između ostalog njegov pasoš i novčanik , rekao je Dupančić.

Kaže da se često vozi autobusima i da nikada nije doživeo ništa slično.

"Dosta sam se vozio s obzirom na to da sam često sa raznim sportskim ekipama i ovakav slučaj ne pamtim. Događale su se različite stvari, da pukne guma ili da s epokvari, ali da se zapaliti i čitav izgori je nezapamćeno", rekao je Blaž Dupančić.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Printscreen Index.hr/facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track