NAPADNUT SRPSKI DEČAK U VUKOVARU: Samo dva dana posle poruke gradonačelnika, dete napali huligani sa fantomkama!
Foto: Profimedia

na autobuskoj stanici

NAPADNUT SRPSKI DEČAK U VUKOVARU: Samo dva dana posle poruke gradonačelnika, dete napali huligani sa fantomkama!

Hrvatska -

Samo dva dana naon što je gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, izjavio da deca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranju, jedno od te dece je napadnuto u sredu uveče na autobuskoj stanici u tom gradu.

Reč je o učeniku trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Njega je napala grupa njegovih vršnjaka od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Napadnuti učenik je inače iz Mirkovaca, a napadnut je oko 19 sati u sredu dok je čekao autobus do kuće.

Hrvatski portal "Srbi", preneo je da je prepoznati napadač maloletnik, pripadnik navijačke grupe Bed Blu Bojsi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.

Navodi se da nije poznato da li su i ostali napadači deo istog navijačkog miljea i pohađaju li istu školu u kojoj, kako se navodi, nekoliko meseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

"U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u sredu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobuskoj stanici u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan deo učesnika tog događaja", izjavio je porparol policije za Novosti Domagoj Džigmunović.

Prema dostupnim informacijama, napadnuti učenik je zadobio lakše povrede.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track