JEZIVO! 19 GODINA PROLAZILI PORED KUĆE SA LEŠOM U ZAMRZIVAČU: Meštani u šoku, otkrivaju da sestre nisu bile bliske i zašto je Smiljana htela da se otarasi Jasmine!
Foto: Nestali.hr, Profimedia, Printscreen/ Facebook

horor u hrvatskoj

JEZIVO! 19 GODINA PROLAZILI PORED KUĆE SA LEŠOM U ZAMRZIVAČU: Meštani u šoku, otkrivaju da sestre nisu bile bliske i zašto je Smiljana htela da se otarasi Jasmine!

Hrvatska -

Smiljana Srnec priznala je da je nasmrt pretukla svoju sestru Jasminu. Smiljana i njena starija sestra, pokojna Jasmina, nikada nisu bile bliske, tvrde meštani.

Razlikovale su se po svemu. Jasmina Dominić je bila odličan đak, zgodna, omiljena. Smiljana je bila totalna suprotnost od sestre. Nisu imale zajedničke prijatelje, retko su ih viđali zajedno.

"Bile su različite. Jasmina je studirala, a Smiljana se jedva provlačila u školi", kaže Stjepan, meštanin Palovca.

Dok je Jasmina studirala, Smiljana je povremeno konobarisala u lokalnom kafiću. Danas više ne postoji, kuća u kojoj se nalazio je srušena. Konobarski posao, ipak, nije bio stalan. Više je bila nezaposlena nego što je radila.

"Ona je uvek bila, onako, slobodnija. Znate kakve su konobarice u malim mestima", kaže Stjepan. Dodao je i da je Smiljana imala vanbračno dete i da je rodila još dvoje dece kada se udala.

Palovec je zatvoreno mesto. U njemu ne vole došljake koji njuškaju oko komšija ili se raspituju o mestu. Radije bi da nema ni novinara ni policije. Leš pronađen u zamrzivaču porodične kuće ih je sve uznemirio.

Jedna od komšinica porodice Dominić i Srnec je u šoku, ne zna ništa, i začuđena je da je godinama stanovala pokraj kuće u kojoj je zamrznut ležao leš žene. U razgovoru sa nekoliko komšija Index je uspeo da rekonstruiše porodične prilike Srneca i Dominića, a možda i otkrije motive ubistva.

"Otac im je puno pio. Bio je odličan fudbaler, ali je često bio pijan", kaže jedan od meštana. Fredi, otac Jasmine i Smiljane, igrao je za lokalni Dinamo. Bio je, kažu, jako dobar na terenu. Nakon što je Jasmina nestala, Fredi je često znao u pijanstvu dozivao ćerku.

"Gde je moja Jasmina?", znao je da zavapi po lokalnim birtijama. A Jasmina je za to vreme bila u zamrzivaču kuće u kojoj je i sam živio.

Meštani su se podelili oko motiva ubistva. Jedni veruju da je motiv ljubomora, drugi da je Jasmina ubijena zbog imanja.

"Jasmina je bila zgodna. Sitna, ali zgodna. Smiljana nije. Ona je više onako krupni tip. Možda su bacile oko na istog čoveka pa se posvađale", kažu meštani. Nekako u vreme Jasmininog nestanka Smiljana je rodila prvo dete, ali niko ne zna ko je otac", kažu meštani.

Godinama kasnije Smiljana se udala za lokalnog keramičara. On je sitan, a ona krupna. Znalo se ko je gazda u toj kući, pričaju.

Zbog Smiljaninog gazdovanja, veruju, suprug nikada nije ni pomislio da gleda u zamrzivač u kojem je ležalo Jasminino telo. Dok se zamrzivač prošlog vikenda nije pokvario.

"Ne znam kako je mogla tolike godine da živi pored mrtve sestre. Svakog dana je odlazila u kladionicu, češće nego muškarci", kaže Stjepan. Misli da Smiljana ima teških psihičkih problema, drugačije ne može da objasni život pored leša u zamrzivaču.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Nestali.hr, Profimedia, Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track