KOLINDIN PREGLED U PRIVATNOJ KLINICI DIGAO BURU: Ko je sve to platio?! Jasno je pokazala kakvo nam je zdravstvo u Hrvatskoj!
Foto: Printscreen YouTube/N1

PREVENTIVNO

KOLINDIN PREGLED U PRIVATNOJ KLINICI DIGAO BURU: Ko je sve to platio?! Jasno je pokazala kakvo nam je zdravstvo u Hrvatskoj!

Hrvatska -

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je pregled u jednoj zagrebačkoj privatnoj poliklinici platila 6.160 kuna (oko 830 evra), a u tu cenu je uključen i popust od 20 odsto.

Redovna cena MR skrininga celog tela, koji je Grabar Kitarović obavila 15. februara, iznosi 7.700 kuna (oko 1.000 evra), stoji na računu koji je dostavljen Tportalu.

Taj portal je od Kancelarije hrvatske predsednice tražio podatak koliko je Grabar Kitarović koštao taj pregled koji je izazvao velko interesovanje javnosti.

Postavili su i pitanje zašto je pregled obavila u privatnoj poliklinici, a ne državnoj bolnici i da li ga je platila svojim novcem.

Iz Kancelarije hrvatske predsednice je stigao odgovor da je Grabar Kitarović račun platila sama, ali je iz njene službe za odnose s javnošću rečeno da nemaju saznanja o iznosu obavljene usluge.

"Predsednica kaže kako ta privatna poliklinika poseduje uređaj najnovije generacije za preventivni pregled odnosno magnetsku rezonancu dojki i unutrašnjih organa, kao i da je njen dugogodišnji doktor iz sistema javne zaštite prešao u privatne pružaoce zdravstvenih usluga.

Predsednica je i ovom odlukom ukazala ne samo na očajno stanje hrvatskog javnog zdravstva nego i na činjenicu da vladajuće političke strukture, uprkos izjavama u javnosti i PR akcijama za dobijanje bodova na izborima za mis političke simpatičnosti, javnom zdravstvenom sistemu jednostavno ne veruju", piše hrvatski portal Index.hr.

Kurir.rs/ Tanjug/ Index.hr

Foto: Printscreen/ Youtube/ N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track