JASMININ OTAC JE JOŠ PRE 19. GODINA PRIJAVIO ĆERKIN NESTANAK, ALI JE NAIŠAO NA NEVEROVATNU REAKCIJU POLICIJE: Novi detalji otkrivaju mnoge propuste u slučaju devojke nađene u zamrzivaču!
Foto: Youtube/Printscreen

zločin decenije

JASMININ OTAC JE JOŠ PRE 19. GODINA PRIJAVIO ĆERKIN NESTANAK, ALI JE NAIŠAO NA NEVEROVATNU REAKCIJU POLICIJE: Novi detalji otkrivaju mnoge propuste u slučaju devojke nađene u zamrzivaču!

Hrvatska -

Svakog dana pojavljuju se novi detalji slučaja Jasmine Dominić čije je telo nađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući, u hrvatskom Palovcu, 19 godina posle njenog nestanka.

Kako prenose hrvatski mediji, Jasminin otac Martin Dominić je 2000. godine otišao u policiju da prijavi nestanak svoje 23-godišnje ćerke, studentkinje politikologije na zagrebačkom Fakultetu političkih nauka. Policajac ga je upisao u knjigu posetilaca, a Dominić je sačeka da ga primi neko od operativaca.

Rekao je da je zabrinut što nema Jasmine iako mu druga ćerka Smiljana govori kako se redovno čuje s sestrom, ali spominje i da je, navodno, otišla u Pariz, odakle se javlja, da je našla dečka Japanca, da je, navodno, otišla na kruzer. Sve je to policajac zapisao, a Dominić je otišao kući.

foto: Nestali.hr

I premda bi uobičajeno bilo da o razgovoru i tadašnjim očevim sumnjama policajac sastavi službenu belešku, zaključak je bio da ništa što je otac opisao ne upućuje na njen nestanak. O poseti Martina Dominića policiji nema pisanog traga.

Kako se ispostavilo da je otac sa razlogom sumnjao da se nešto dogodilo, sada u PU međimurskoj vlada nervoza, prenosi Jutarnji list.

Mnogi tvrde da sigurno nije bilo namere zataškavanja i da je vrlo lako moguće da je priča oca Jasmine Dominić bila toliko konfuzna i protivurečna da se nije moglo ići u formalizaciju razgovora.

Ipak, kako je majka Katarina zvanično prijavila nestanak tek 16. avgusta 2005. godine, jasno je da je u međuvremenu dragoceno vreme izgubljeno.

Policija je 2005. godine obavljala terenske provere. Razgovarala je sa svim članovima porodice.

Osim toga, meštani kažu da je otac u lokalnoj gostionici govorio da bi Smiljana mogla da ima veze s Jasmininim nestankom i kad bi im to bilo dojavljeno, išli su s njim da razgovaraju.

Međutim, to što je izgovorio u krčmi, nijednom nije hteo da potvrdi. Zašto? To je znao samo on. Martin Dominić preminuo je 10. jula 2013. godine, nikada ne saznavši šta se dogodilo s njegovom ćerkom.

Tih 13 godina pokušavao je da sazna šta se dogodilo. U očaju, policija je čak išla i kod vidovnjaka u okolini Bjelovara, koji im je rekao da je živa i zakopana nedaleko od kuće. Uveravali su i policiju u to, pa se kopalo i na jednoj njivi nedaleko od kuće u Palovcu. Jer, do njih je došao glas da bi tamo moglo biti zakopano telo. Ali, ništa.

Podsetimo, telo Jasmine Dominić je u subotu pronađeno u zamrzivaču, a za ubistvo je okrivljena njena sestra Smiljana.

Kurir.rs/Jutarnji.hr (Dušan Miljuš) Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track