GRADONAČELNIK ZADRA IMA NAJVEĆU PLATU MEĐU KOLEGAMA U HRVATSKOJ: Evo kako je objasnio zašto mesečno dobija čak 3.800 evra!
Foto: PRintscren/ Youtube

BLAGO NJEMU

GRADONAČELNIK ZADRA IMA NAJVEĆU PLATU MEĐU KOLEGAMA U HRVATSKOJ: Evo kako je objasnio zašto mesečno dobija čak 3.800 evra!

Hrvatska -

Nakon što je objavljeno da gradonačelnik Zadra Branko Dukić ima najveću platu od svih gradonačelnika u Hrvatskoj, u iznosu od 21.816,02 kuna neto (2.940 evra), iz njegovog kabineta je objašnjeno zašto prvi čovek Zadra za čak 3.500 kuna (470 evra) "šiša" gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji na istoj listi zauzima četvrto mesto, iza gradonačelnika Samobora i Osijeka.

"Vrlo ću otvoreno odgovoriti na sva pitanja vezana uz svoju platu. Ona je uostalom javna i lako dostupna. Tačno je da je moja plata onolika kolika je objavljena. Ali je tačno i da je moja bruto plata 28.217,00 kuna (3.805 evra) i po njoj sigurno nisam "najskuplji" hrvatski gradonačelnik, iako ne želim da zavirujem u novčanike svojih kolega i proračune drugih gradova", rekao je Dukić.

"Moj faktor poreske olakšice je visok i ostvarujem ga na temelju svoje četvoro dece", dvoje studenata i dvoje učenika, moje nezaposlene supruge i 20 postotne invalidnosti kao hrvatski branitelj. Bez tih olakšica i dodatka na radni staž, mesečna neto plata iznosila bi oko 15.700 kuna (2.117 evra). Inače, koeficijent plate gradonačelnika Grada Zadra nije se menjao zadnjih desetak godina", objasnio je gradonačelnik Dukić.

Kurir.rs/ Zadarski.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track