VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U HRVATSKOJ! Počela hapšenja u Uljaniku: Pod istragom 12 bivših čelnika!
Foto: Youtube/Printscreen

PRETRESI

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U HRVATSKOJ! Počela hapšenja u Uljaniku: Pod istragom 12 bivših čelnika!

Hrvatska -

Dvanaest članova bivše uprave riječkog brodogradilišta Uljanik uhapšeno je jutros u opsežnoj policijskoj akciji, u kojoj je na celom istarskom području sprovelo više od 100 pripadnika policije.

Prema pisanju hrvatskih medija, još se ne zna ko je sve tačno uhapšen. Inače, radnici tog brodogradilišta su danas sesti dan u štrajku.

Policijska akcija se izvodi u saradnji sa Tužilaštvom, a u toku je pretraživanje kuće dugogodišnjeg predsednika uprave pulskog Uljanika Antona Brajkovića, koji je odstupio s funkcije davne 2004. godine, a naslijedio ga je tadašnji direktor finansija Djani Rosanda.

Hini su u MUP-u potvrdili da je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom rano jutros počeo hapšenja i pretragu kuća i službenih prostora na istarskom području.

Portparolka MUP-a Marina Mandić je rekla da je kriminalističko istraživanje vezano za "sprovođenje restrukturiranja brodogradilišta iz Rijeke, odnosno poslovanje grupe poduzeća".

Zbog veličine i složenosti ove akcije u kojoj učestvuje više od 100 policajaca formiran je štab koji koordinira sve aktivnosti, a u MUP-u kažu da očekuju “da će akcija trajati tokom celog dana".

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja