HRVATICA PREŽIVELA PAKAO ŠRI LANKE: Zbog muža izbegla posetu kobnom hotelu! SAM BOG ME JE SPASIO! (VIDEO)
Foto: EPA/M.A. PUSHPA KUMARA

Sreća

HRVATICA PREŽIVELA PAKAO ŠRI LANKE: Zbog muža izbegla posetu kobnom hotelu! SAM BOG ME JE SPASIO! (VIDEO)

Hrvatska -

Trebala sam da idem za Uskrs u crkvu Sv. Antonija u Kolombu, jedno od mesta gde je eksplodirala bomba. I onda sam dan uoči eksplozija otišla sa suprugom, koji je pilot, u Abu Dabi, govori Tanja Ivančić, Međimurka koja živi na relaciji Čakovec - Kolombo, dan nakon što je više eksplozija zavilo Šri Lanku u crno.

"To što nisam bila tamo, verujem, odlučio je dragi Bog" – nastavlja ona i dodaje da su prošle godine s jednom prijateljicom za Uskrs ručali u hotelu Cinamon u Kolombu. Verojatno bi, da nisu putovali, to uradili i ove godine. I taj hotel je raznela bomba.

Njen suprug Krunoslav Ivančić radi kao pilot u toj zemlji, dok joj sin Ivan živi u Šri Lanki sa suprugom. Cela porodica je u tu zemlju došla pre više od decenije kada je još trajao građanski rat, ali kažu da nikada nije bilo ovako teško.

"Tamilski ekstremisti tada nisu ciljali hrišćane ili strance, a sada su ekstremisti napravili upravo to", nastavlja Tanja Ivančić i dodaje da bi odmah, da putevi nisu zatvoreni, otišla da zapali sveću kraj crkve Sv. Anthonija. Ne razume, kaže, odakle nekom motivacija za takav neljudski napad. Supružnici su se juče vratili u Kolombo, manje od 24 sata nakon tragedije, jer je Krunoslav Ivančić pilotirao redovnom linijom SriLankan Erlajnza iz Abu Dabija u Kolombo.

Kurir.rs/Večernji.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track