PUPOVAC OPTIMISTA PRED EVROPSKE IZBORE: Lista SDSS biće iznenađenje, promene potrebne Evropi ali i Hrvatskoj
Foto: BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS

optimizam

PUPOVAC OPTIMISTA PRED EVROPSKE IZBORE: Lista SDSS biće iznenađenje, promene potrebne Evropi ali i Hrvatskoj

Hrvatska -

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nosilac stranačke liste za EU izbore Milorad Pupovac poručio je danas sa predizbornog skupa u Vukovaru da su Evropi potrebne promene, ali promene su potrebne i Hrvatskoj te je pozvao birače da podrže listu SDSS-a čiji kandidati se, po njemu, svi odreda zalažu za Hrvatsku budućnosti, a ne prošlosti.

Milorad Pupovac kazao je da će lista SDSS-a biti iznenađenje nedeljnih izbora za EU parlament i po rezultatu i po učinku, prenela je Hina.

"S optimizmom čekamo nedelju i brojanje glasova i sigurno smo da će se potvrditi koliko je snažna podrška koju ima SDSS i koliko je ono što smo učinili u kampanji bilo blagotvorno za celo hrvatsko društvo i koliko je ona u jednom trenutku prestala biti kampanja i postala neka vrsta društvenog i političkog pokreta protiv netolerancije, mržnje i nazadovanja", kazao je on.

Rekao je i da je SDSS u predizbornu kampanju krenuo s namerom da pokrene vlastite birače, ali i Hrvatsku. Pupovac je poručio da evroparlamentarac Srbin može da promeni mnogo u samopouzdanju Srba u Hrvatskoj i doneti mnogo toga dobroga Evropi.

"Mi dolazimo iz prostora u kojem znamo šta znači dobar ili loš odnos između većine i manjine, kao i kada nema ravnopravnosti između naroda i država koje su pod istom kapom kao što su sada države članice EU-a. Mi znamo i kako se to treba menjati i bićemo glas iz Hrvatske koji će zagovarati da se to menja", poručio je predsednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Nestranački kandidat s te liste Dejan Jović kazao je da je njima posebno važno da u Vukovaru naglase važnost mira koji je "uz slobodu jedan od dve temeljne vrednosti koje su univerzalne i one mogu ići samo zajedno".

"SDSS-u je veoma važno da glasom u Evropskom parlamentu podrži politiku očuvanja EU, većeg obima sloboda, posebno za manjine i održavanjem sloboda, ne samo u centru, nego i na evropskoj periferiji", kazao je Jović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/HINA/Damir Senčar/DS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track