RUSKA AMBASADA U HRVATSKOJ PORUČILA AMERIMA: Evo zašto je Iran uvek kriv za sve! (FOTO)
Foto: Facebook

ironija

RUSKA AMBASADA U HRVATSKOJ PORUČILA AMERIMA: Evo zašto je Iran uvek kriv za sve! (FOTO)

Hrvatska -

Ambasada Rusije u Hrvatskoj je na Fejsbuku objavila ironičnu poruku upućenu Amerikancima koji na Iran svaljuju krivicu za napade na tankere u Omanskom zalivu

Nakon što je juče američki državni sekretar Majk Pompeo rekao da Sjedinjene Američke Države, na osnovu obavještajnih informacija, vrste oružja i potrebne stručnosti, veruju kako je Iran odgovoran za napade na tankere u Omanskom zalivu, a potom to učinio i američki predsednik Donald Tramp, danas je ambasada Rusije u Hrvatskoj na svom Fejsbuku objavilo interesantan meme uz komentar kojim ironično podbadaju Amerikance.

“Iran je uvek mrzeo SAD! Gledajte kako je samo postavio svoju zemlju blizu američkih baza!”, ironično su napisali iz ruske ambasadeie priložili sliku karte Irana oko kojeg su nabacane američke zastavice koje obeležavaju američke vojne baze.

Odgovornost za napad koji se dogodio u četvrtak blizu Hormuškog tesnaca niko nije preuzeo a Iran odlučno odbacuje bilo kakvu odgovornost. Upitan što planira preduzeti protiv Irana i da se takvi incidenti ne bi ponovili, Tramp je za televiziju Fox rekao “Videćemo”.

Kurir.rs/net.hr Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track