HRVATICA IZ IRSKE OPLJAČKANA NA LETOVANJU U PULI Više od nestanka novca i dokumenata boli je reakcija vlasnika apartmana i policije: SADA MI JE JOŠ DRAŽE ŠTO SAM OTIŠLA IZ HRVATSKE
Foto: Profimedia

OČAJNA

HRVATICA IZ IRSKE OPLJAČKANA NA LETOVANJU U PULI Više od nestanka novca i dokumenata boli je reakcija vlasnika apartmana i policije: SADA MI JE JOŠ DRAŽE ŠTO SAM OTIŠLA IZ HRVATSKE

Hrvatska -

Žana Kondres, Hrvatica koja živi u Irskoj i njena maloletna ćerka opljačkane su na spavanju dok su bile na letovanju u Puli.

Usred noći provalnik im je iz apartmana u Premanturi kod Pule uzeo novce i dokumente, piše RTL. Ono što ih je posebno razočaralo bila je reakcija vlasnika apartmana, odnosno, manjak reakcije. Kako tvrde, vlasnik je bio nezainteresovan za nemili događaj, ali ih je zato bez dokumenata i novca izbacio na ulicu.

“Spavala sam i uleteo je u apartman. Uzeo mobilni, pokupio je ruksak, od nje pantalona i kroz balkonska vrata je izleteo van”, ispričala je Žana za Vijesti.hr. Kaže da joj je najgori osećaj to što je provalnik usred noći bio iznad njene i ćerkine glave. “Da smo se slučajno probudile u tom trenutku, ko zna šta bi bio spreman da uradi ”, ispričala je. Žanina ćerka, Satja Kondres kaže da je prizor bio kao iz horora kada je videla otvorena vrata pa da se jako uplašila.

Žana je vlasnika stana, inače italijanskog državljanina, zamolila za povraćaj novca zbog neugodnosti, ali i smeštaj do do idućeg četvrtka, kada trebaju da dobiju nove dokumente kojima se mogu vratiti u Irsku. Žana tvrdi da vlasnik ima praznih apartmana i da joj je mogao izaći u susret, međutim, to nije učinio. Sada joj se, tvrdi, više ne javlja na telefon. Ali, ništa bolja nije bila niti reakcija policije, tvrdi opljačkana žena. Oni tvrde da je uviđaj obavljen, ali Žana ima razloga za sumnju.

“Inspektor nije došao do recepcije i nije tražio ključ da se otključa apartman jer naš recepcionar nije uopšte znao da je čovek bio tamo. Znači, ja kad sam zvala policiju, oni su rekli da je ta stvar za njih završena, i da je to to”, kaže Žana. Iz policije tvrde suprotno.

Žana sa ćerkom u Irskoj živi dve godine, a ovo letovanje ju je, kako kaže, podsetilo zašto je otišla iz Hrvatske.

Kurir.rs/RTL.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track