STOKO BOSANSKA, NIJE TREBALO NI DA ULAZIŠ: Odgovor vlasnika hrvatskog restorana gošći u Mimicama šokirao turiste! Žena zanemela!
Foto: Screenshot

bruka

STOKO BOSANSKA, NIJE TREBALO NI DA ULAZIŠ: Odgovor vlasnika hrvatskog restorana gošći u Mimicama šokirao turiste! Žena zanemela!

Hrvatska -

Ispod nekoliko Gugl recenzija restorana Val u Mimicama kod Omiša pojavili su se, u formi odgovora vlasnika, šovinistički antibosanski komentari.

Za našu priču naročito je bitan odgovor ispisan na negativan osvrt jedne gošće restorana koja zamjra lošu hranu i uslugu, žilave lignje, osrednju picu, lošu riblju čorbu. "Kada sam vidjela na ovoj stranici odgovore vlasnika na kritike drugih gostiju, žalim što sam uopšte ušla u restoran. Daleko je to od domaćina. U svakom slučaju, ne preporučujem restoran zbog loše hrane prioritetno, pa sve drugo", zapisala je gošća.

Ispod je, kao odgovor vlasnika, stajalo, doslovno: "Nisi tribala ni ulaziti. Ni ti ni tvoje stado. Uvek jebeni bosanci nešto pišu loše. Nikad u životu niste vidili jadransku lignju. Naručujete stvari koje neznate jesti i onda pljunete a pojma nemate. Naučili ste u Bosni žvakati smrznutu patagonicu pa vas iznenadio kvaliteta. Došli ste kao stado neotesane stoke. Mokri sa plaže u kupaćim gaćama. Skakali i galamili po restoranu. Zviždali za konobarom koji vas je upozorio da se kulturno ponašate da niste na čaršiji. Ajde sad stoko bosanska neodgojena napravite još koji profil pa dajte loše ocene. Eto bar se znate koristite internet kad se ne znate ponašati!!!".

Ovaj je odgovor izbrisan nakon što smo kontaktirali vlasnike, bračni par Strmečki, čiji ženski deo nije bio raspoložen za razgovor, dok je muški tvrdio da nema pojma ko je to pisao niti zna ko piše odgovore vlasnika, ali je siguran da on i supruga nisu.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track