LOVE MIGRANTE PO ŠUMI KAO ZVERI: Potresno pismo hrvatskog planinara o maltretiranju izbeglica! Iznemogli i uplašeni zatražili vodu a dobili batine i pucali im iznad glave!
Foto: Profimedia

nova svedočenja

LOVE MIGRANTE PO ŠUMI KAO ZVERI: Potresno pismo hrvatskog planinara o maltretiranju izbeglica! Iznemogli i uplašeni zatražili vodu a dobili batine i pucali im iznad glave!

Hrvatska -

U Hrvatskoj su se pojavile nove informacije o tome kako policija maltretira migrante, a ovog puta svedok toga je planinar koji je u javnom pismu detaljno opisao kako su migranti tučeni.

On je u pismu poslatom udruženju H-alter, opisao kako su specijalci na vrhu Risnjaka, u Gorskom Kotaru, tukli migrante, pucali im automatskim puškama iznad glave, a zatim ih lovili u šumi, prenosi Index.

U pismu on opisuje kako je zajedno sa grupom planinara 15. juna krenuo na vrh Risnjaka gde su planirali da prespavaju u Planinarskom domu, a kada su stigli do konačišta video je dvojicu naoružanih specijalaca kako razgovaraju sa upravnicom doma.

Kako je naveo, upravnica im je rekla da su specijalci u punoj opremi tu da čuvaju goste od izbeglica, dok su specijalci rekli da "stalno patroliraju šumama i love migrante".

Kada su u dom u večernjim satima došli migranti i zatražili vodu i hranu, specijalci su izjurili napolje, naterali ih da legnu na zemlju i počeli da udaraju.

"Izbeglice su počele da beže, zbog čega je jedan od specijalaca počeo da puca iz oružja iznad njihovih glava. U toj situaciji jedan migrant se skotrljao niz provaliju i prema rečima svedoka skroz polomio", rekao je planinar.

On je naveo i da je nakon incidenta, goste u planinarskom domu jedan od specijalaca počeo da umiruje da se ne plaše, a planinar se upitao da li tu misli na migrante koji su došli da traže vodu ili na specijalce koji su pucali.

Ujutru, planinar je saznao da se migrantima kada ih uhvate noževima seku ručke od ranca, oduzimaju stvari i spaljuju.

"Danima me prati jeza od ovog događaja, jeza od toga da je nasilje tako blizu, da se vrši i u 'moje ime', da je toliko prisutno i da je verovatno pitanje vremena kada će dodatno eskalirati na zajedničku katastrofu ogromne većine nas i veselje onih koji na tom nasilju i ratu profitiraju", napisao je planinar.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track