HRVATI SA KOSOVA TERORIŠU SLAVONCE: Kada su se doselili počeo je PAKAO! Konobar iz Slatine samo jedna žrtva, policija  ne reaguje jer IH SE BOJI! (VIDEO)
Foto: Screenshot

zemljaci

HRVATI SA KOSOVA TERORIŠU SLAVONCE: Kada su se doselili počeo je PAKAO! Konobar iz Slatine samo jedna žrtva, policija ne reaguje jer IH SE BOJI! (VIDEO)

Hrvatska -

Grupa od desetak mladića godinama teroriše građane Slatine, a neke od njihovih žrtava ispričale su svoje neugodna i bolna iskustva.

Meštani kažu da se teror uvek sprovodi prema istom modelu: vikendom između dva i pet ujutro i uvijek u jednom od klubova koji rade noću, prenose Vijesti.hr.

"Ja sam te večeri radio svoj konobarski posao dok iz jedne grupe koja je slavila rođendan dotični dečko nije počeo da zviždi za mnom. Ja sam mu odgovorio da sam konobar, a ne pas i da se ne odazivam na zviždanje, nakon čega mi je doletela pepeljara s udaljenosti od dva-tri metra u glavu. Nakon toga sam krenuo u šank da nazovem policiju, vidi se na snimci da me ekipa nije pustila unutra i počeli su me mlatiti čime su stigli. Flašama, pepeljarama, čašama, čak su neki krenuli i stolicama ", ispričao je teško pretučeni konobar u narodnjačkom klubu Danijel Relatić (22) koji je dobio frakturu očne šupljine, potres mozga, sedam šavova na glavi i modrice po celom telu.

Vlasnik je sve samo posmatrao, redara u klubu nije bilo. Slične priče izneli su i drugi, poput Matije Kordića, kog su iz njemu nepoznatog razloga napala šestorica-sedmorica. "Kada su me počeli udarati, ja sam jednog uspeo da udarim, branio sam se. Da bi me onda srušili na pod i svi me gazili, razbili mi usnu, par dana sam jeo i pio na slamku, glava mi je bila razbijena valjda kako sam pao na neko staklo", kaže Kordić.

Alen Pavić, koji živi samo dvadeset metara od kluba u kom se dogodio poslednji napad, iskreno kaže: "Strah me je hodati po gradu". "Mene napadaju, ja sam se već tri puta tukao, izlazio napolje, lupaju po ogradi, gađaju mi psa flašama, pišaju, povraćaju, ma odvratno", kaže on.

Kako pišu Vijesti.hr, mladići koji prave probleme u Slatini žive u obližnjem selu Ćeralije. U to i još nekoliko sela nakon rata doselili su se Hrvati s Kosova, a većina njih danas živi u skladu sa starosediocima. Međutim, ovi koji rade probleme ne dele sudbinu s ostalim stanovništvom jer već godinama rade u inostranstvu, a teror počinje vikendom, kad dolaze kući.

Mnogi Slatinčani za probleme krive policiju koja se tih mladića, kažu, boji pa ne reaguju. "Eto, oni se i sada sakriju iza zgrade. Kad ja nemam pojas, kazne me sa 500 kuna, a kada oni prebiju dečka namrtvo, nikome ništa. I to je tako 20 godina", kaže Boris Tepeš.

Kurir.rs/Večernji.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track