BAKA ZLOSTAVLJANOG DEČAKA (2) ČIJI JE SLUČAJ ZGROZIO REGION: Bolje je, pitao je za mamu, rekla sam mu da radi!
Ilustracija, Foto: Profimedia

imao prelome i ožiljke

BAKA ZLOSTAVLJANOG DEČAKA (2) ČIJI JE SLUČAJ ZGROZIO REGION: Bolje je, pitao je za mamu, rekla sam mu da radi!

Hrvatska -

"Posetila sam dete i u bolnici i u domu, gde su ga zbrinuli posle izlaska iz bolnice. Izgleda bolje, oporavlja se, pitao je i za mamu. Rekla sam da radi", kaže baka dečaka (2) koja se trenutno nalazi u Nemačkoj.

Dečak (2) koji je primljen u Dečju bolnicu u Zagrebu pre nedelju dana zbog sumnje na fizičko zlostavljanje, još neko vreme će ostati u domu, posle čega će najverovatnije pokušati da mu pronađu prikladnu porodicu.

Njegova baka kaže da se sledeće nedelje vraća u Hrvatsku i da je odlučna da zatraži starateljstvo posle završetka krivičnog postupka protiv njene ćerke (24),

inače dečakove majke i dadilje (20) s kojom je dečak stanovao.

Podsetimo, policija je podnela krivičnu prijavu protiv obe žene, majku sumnjiče za zanemarivanje deteta, dok dadilju terete da mu je nanela ozbiljne povrede. Lekari su posumnjali na zlostavljanje jer je imao više povreda različite starosti po različitim delovima tela.

Između ostalog, rentgenski snimci pokazali su da, osim svežeg preloma nadlaktice zbog kojeg ga je komšinica i dovela u bolnicu, ima i dva starija preloma obe podlaktice za koje veruju da su nastali uvrtanjem ruku. Osim toga, na njegovom telu su primetili starije ožiljke za koje sumnjaju da su nastali gašenjem opušaka.

Policija je utvrdila da je dečak negde od sredine aprila stanovao u unajmljenoj šupi od 10-ak kvadrata bez prozora s dadiljom. Komšije dečaka nisu viđali u šetnjama, a nisu primetili ni da ga posećuje majka. Ona je sama rekla da je 19. juna otišla da radi kao sezonac na obalu.

Njena majka kaže da se nisu slagale oko vaspitanja dečaka zbog čega su se čak i posvađale pa je morala da interveniše policija.

Baka kaže i da njena ćerka ranije nije bila problematična i da se kao tinejdžerka uspešno bavila sportom.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track