KOLINDA EVOCIRALA KAKO JE U MOKROM DRESU PO KIŠI IZLJUBILA 2 FUDBALSKA TIMA NA FINALU SP U RUSIJI: Kada je kiša počela da pljušti, imala sam osećaj da nebesa plaču! Pokazala sam osećanja i nije me sramota!
Foto: Profimedia

GODINU DANA KASNIJE

KOLINDA EVOCIRALA KAKO JE U MOKROM DRESU PO KIŠI IZLJUBILA 2 FUDBALSKA TIMA NA FINALU SP U RUSIJI: Kada je kiša počela da pljušti, imala sam osećaj da nebesa plaču! Pokazala sam osećanja i nije me sramota!

Hrvatska -

Na današnji dan, 15. jula prošle godine, hrvatska fudbalska reprezentacija nastupila je u finalu Svetskog prvenstva i izgubila od Francuske 2:4. Finalnu utakmicu pratila je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Dan smo počeli snimanjem poruke na ruskom jeziku pozivajući ruske navijače da, s drugim putnicima na čarter letu za Moskvu, navijaju za Hrvatsku. Sa mnom su putovali i suprug i deca na naš račun. Tog sam se dana zvanično susrela sa predsednikom Putinom, a poslepodne sam otišla i do hotela u kojem su odseli naši fudbaleri i kratko sam porazgovarala i sa selektorom Dalićem", ispričala je ona za Večernji list dosad nepoznate detalje.

"Svi smo bili pomalo nervozni. Utakmica je bila emocionalni rolekoster (tobogan smrti). S jedne strane, malo ljudi je verovalo da ćemo ući u finale. S druge strane, kad smo osvojili drugo mesto – ne sviđa mi se reč 'izgubiti' u ovom slučaju jer su momci bili sjajni, pobednici u srcu koji su zaslužili pobedu - bili smo istovremeno i srećni i tužni i ponosni", istakla je.

Mediji širom sveta tada su hrvatsku predsednicu nazivali "mis mokre majice" jer je na žestokoj kiši u dresu ljubila sve i svakog ko joj je pao pod ruku, a ona kaže da uvek na utakmice nacionalne reprezentacije oblači dres.

"To sam i najavila domaćinima i FIFI, i niko nije prigovarao radi toga. Štaviše, Infantino je skinuo sako i zavrnuo rukave", navodi ona.

Što se tiče upada u svlačionicu hrvatske reprezentacije, zbog čega su je isprozivali i domaći i strani mediji, ona kaže da je to bio odraz "sportskog duha".

"Zamolila sam Putina, Makrona i Infantina da odemo u svlačionice da čestitamo obema ekipama. Nakon one famozne kiše na terenu još su nas Francuzi zalili šampanjcem. Skandirali su "Hrvatska, Hrvatska!" Tokom utakmice bili smo dobro i složno društvo. Predsednik Makron i ja čestitali smo jedno drugome na golovima. Zaista je prevladao sportski duh - kazala je Grabar Kitarović.

foto: Profimedia

"Odlazak na pobednički podijum bio je određen protokolom. Kad je kiša počela da pljušti, imala sam osećaj da i nebesa plaču. Gledala sam igrače i pomislila: osvojili ste srebro u najpopularnijem sportu na svetu, a ipak se tome ne radujete. Kada je došao Luka Modrić, koji je dobio svoju nagradu kao najbolji igrač SP–a, videla sam u njegovim očima kako bi on rado zamenio svoju nagradu za trofej svetskog prvaka. Suzdržanost je dobra za diplomatiju, ali tamo, na stadionu, podelila sam i pokazala osećanja svoje zemlje i svojih momaka i toga me nije bilo sramota", ispričala je Kolinda.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Večernji list

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track