MAJKA MONSTRUM! Zagrepčanka ćerkici (4) lomila ruke i noge, pa dobila SAMO 5 GODINA ZATVORA! Dete preživelo pakao, a majčino opravdanje šokiralo policiju!
Foto: Profimedia

HOROR

MAJKA MONSTRUM! Zagrepčanka ćerkici (4) lomila ruke i noge, pa dobila SAMO 5 GODINA ZATVORA! Dete preživelo pakao, a majčino opravdanje šokiralo policiju!

Hrvatska -

Težak slučaj zlostavljanja iz Zagreba, u kojem je majka (37) slomila ruke i noge svojoj ćerki koja nije imala ni dve godine, šokirao je Hrvatsku ali i ceo region. Majka je osuđena na pet godina zatvora, maksimalnu kaznu koja je predviđena Krivičnim zakonom za ovakvo zlostavljanje.

Kako stoji u presudi, ona je devojčici slomila kosti na rukama i nogama, dete je bilo neuhranjeno, majka ju je ostavljala samu kod kuće i držala je u jezivim uslovima.

Devojčica je rođena 2015. Imala je oštećenje kičme zbog čega je redovno trebala da ide na terapije. Ali majka, koja je imala problem s alkoholom, to nije činila. U presudi stoji i da je higijena u stanu bila loša, piše Telegram.hr.

foto: Profimedia

Komšinica je istakla da se u stanu pušilo i je stalno dosta zadimljeno. Majka devojčici nije posvećivala dovoljno pažnje i nije je vodila u šetnje. Devojčica je uglavnom vreme provodila gledajući televiziju.

Kada bi se vratila kući, majka je često znala da bude veoma grupa prema ćerki. Slomila joj je kosti desne podlaktice, obe kosti donjeg dela leve potkolenice, kao i kosti donjeg dela desne potkolenice. Povređeno dete žena nije odmah vodila kod lekara.

Nakon što ju je odvela kod lekara u januaru 2017. godine, odmah je uhapšena.

foto: Profimedia

Opravdavala se rečima: "Nisam dete vodila redovno na terapiju jer imam strah od javnog prevoza. To mi je i zvanično dijagnostikovano. Zato moram nekoga da molim da me poveze, no nisam uvek imala sreće sa tim. Za taksi nisam imala novac".

Veštak je tokom postupka opisao kakve je posledice majčino zlostavljanje ostavilo na devojčicu.

Jedna noga, budući da su joj kosti bile slomljene baš u zoni rasta, ostala joj je jedan centimetar kraća. Nesanirani prelomi zglobova takođe su mogli da ugroze njen rast. Ti lomovi, prema rečima veštaka, nastali su od povlačenja, stiskanja ili uvrtanja detetovih ruku ili nogu. S obzirom na to kojim su delovima tela nastali, jasno je da se radi o posledicama zlostavljanja.

foto: Profimedia

Zbog tih povreda devojčica, kada je u maju 2017. napunila dve godine, još nije mogla samostalno da sedi. Bio joj je usporen neuromotorički razvoj. Nije mogla ni da hoda. Nakon što je zbrinuta u dečjem domu u Nazorovoj ulici utvrđeno je da ni ne govori. Prohodala je nakon što je razdvojena od majke.

Podsetimo, sličan slučaj odjeknuo je u javnosti nakon što je komšinica u Klaićevu dovela dvogodišnjeg dečaka sa povredama. Za zlostavljanje deteta osumnjičene su i privedene majka i dadilja.

Kurir.rs/Telegram.hr/Dnevnik.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja