PRESELO IM LETOVANJE: Nemci otišli u Zadar na sladoled, a onda su pukli 160 evra! (FOTO)
Foto: Printscreen: Youtube/Zadar City Tourist Board, Croatia

NEVEROVATNO

PRESELO IM LETOVANJE: Nemci otišli u Zadar na sladoled, a onda su pukli 160 evra! (FOTO)

Hrvatska -

Četvoročlana porodica iz Nemačke ove godine iz Zadra nosi neverovatno ružnu i neprijatnu sliku.

Nakon što su došli na odmor i smestili se, otišli su u centar grada na sladoled. A onda se zaređalo nekoliko neverovatnih situacija.

"Za nepropisno parkiranje dobili su kaznu od 54 evra, potom im je automobil odneo pauk što ih je koštalo još 47 evra, a naplaćena im je i dnevna karta od 20 evra. Ali ni to nije sve. Kada su hteli da podignu novac sa bankomata naplaćena im je provizija od 40 evra.

Sa bankomata su podigli oko 1.200 kuna što je oko 160 evra. Naravno, priseo im je sladoled i boravak u Zadru i rekli su da su jako razočarani", ispričao je to za Morski.hr gradski zvaničnik SDP, a ujedno i vlasnik turističke agencije koji je Nemcima organizovao smeštaj, Daniel Radeta.

O ovom slučaju oglasio se i na svom Fejsbuk profilu.

"Tako smo i ove godine dogurali do početka turističke sezone kasnije nego ikad. Kolone automobila koji pokušavaju da pronađu parking su samo početak njihove agonije. Nakon nekoliko provedenih sati u automobilu nekim čudom se nekom i ukaže slobodno mesto. Tada nastupa drama oko plaćanja istog i utvrđivanje da li je automobil propisno parkiran s obzirom na to da je većina parkinga neoznačena.

Nakon što shvate da se jednostavno nemaju kome da se obrate kreće prava pustolovina i potraga za ispravnim aparatom koji osim kovanica prima i papirni novac ili kartice. Do trenutka pronalaska istog, gost dolazi do spoznaje da je već dobio kaznu u iznosu od 20 evra. Sada kad je jednom neslavno završila epizoda sa parkingom kreće nova epizoda sa podizanjem gotovine sa bankomata jer je red da se u gradu pojede sladoled i naravno plati dnevna karta za parking.

Na svakih 10 metara svetle razno razni uređaji spremni za pljačku epskih razmera. Podizanje samo 200 evra gosta će koštati 40 evra, što znači da je za svakog ko odluči da troši u Hrvatskoj automatski sve skuplje za 20 odsto. Em što smo već napravili antireklamu ovakvim hohštaplerski firmama u destinaciji još smo i generalno izmenili vizuru mediteranskog grada.

Svaki taj aparat izgleda kao šaka u oko našem gradu u moru, gradu u kamenu. Tako su četiri kantuna već odavno preimenovana u četiri bankomata zahvaljujući bandi koja naš grad i svoje postojanje vide samo kroz profit.

Nakon što je budžet već došao na svega 142 evra nakon plaćene kazne i provizije bankomata put navodi na kalelargu po sladoled. Nakon 500 metara dolazimo do poslastičarnice u kojoj će četvoročlana porodica napokon da pojede sledoled. O ceni i kvalitetu sladoleda neću govoriti jer nema smisla.

Neki nisu ni valjali dok je kuglica bila i pola evra. Nakon kratke šetnje u gradu bez organizovanih događaja red je da se deca odvedu na spavanje. Dolazak na mesto gde je ostavljen automobil konačna je potvrda da je ovo bila poslednja poseta Zadru. Auto je odveo pauk zbog nepropisnog parkiranja uz kaznu od 120 evra prema kursu iz bankomata. To vam je dragi moji bio samo sladoled u Zadru!"

Kurir.rs/Dalmacija danas

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja