ITALIJANI OTROVANI U HRVATSKOJ: Na brodu kod Hvara pronađen mrtav menadžer (57), a otrovan i bivši senator! Dečak (5) i devojčica (14) kritično, BORE SE ZA ŽIVOT, otkazuju im organi jedan po jedan! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

horor odmor

ITALIJANI OTROVANI U HRVATSKOJ: Na brodu kod Hvara pronađen mrtav menadžer (57), a otrovan i bivši senator! Dečak (5) i devojčica (14) kritično, BORE SE ZA ŽIVOT, otkazuju im organi jedan po jedan! (VIDEO)

Hrvatska -

Muškarac koji je preminuo u Hrvatskoj na letovanju navodno od trovanja hranom je Euđenio Vinci, 57-godišnji menadžer. On je sa porodicom bio na odmoru u Hrvatskoj.

Bio je oženjen Manuelom Fjaskonaro s kojom je imao sina. S njim je na brodu bio i Bruno Mankuzo, bivši senator i aktuelni gradonačelnik Sant'Agata di Militela. On se takođe otrovao, ali je u dobrom stanju nakon što je zbrinut u bolnici. On je rekao da su se svi osećali loše posle večere u restoranu.

Prema informacijama iz medija, šest osoba, italijanskih državljana, četiri starije i dvoje dece, bilo je na večeri u restoranu na Hvaru, da bi kasnije tokom noći jedna od njih preminula, a brod na kojem su plovili morao je da pristane u hvarsku luku.

Policija je prethodno saopštila da sumnja da je reč o trovanju hranom. Nije jasno da li je uzrok tegoba neka zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja.

Osim Mankuzija u splitski KBC su primljene još dve odrasle osobe i dvoje dece, dečak od 5 i devojčica od 14 godina. Tri odrasle osobe koje su primljene u bolnicu su stabilno, dok su simptomi kod dvoje male dece teži i oni se nalaze na intenzivnoj nezi.

Dečak od nepunih pet godina i 14-godišnja devojčica, nalaze u jako teškom stanju i na respiratoru su, a došlo je i do otkazivanja više organa.

''Najprije je počelo sa neurološkim simptomima, a onda su počeli da otkazuju srca, pluća, jetre. Svi vitalni organi su trenutno otkazali'', rekla je

Doktorka Branka Polić.

Više informacija biće dostupno sutra. Lekari su izjavili da je potrebna detaljna epidemiološka analiza hrane i restorana u poslednja tri dana, da moglo da se utvrdi da li je reč o trovanju hranom. Rekao je i da je moguće da nisu školjke uzrok trovanja, s obzirom da su poslužene samo dve porcije, a obolelo je šest osoba. sumnja se i na trovanje gasom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track