HRVATSKA DIPLOMATKINJA ŠOKIRALA RASISTIČKIM KOMENTARIMA: Samo bela Evropa je čista i autentična Evropa! Nije joj prvi put, UVEK JE BILA OTKAČENA (FOTO)
Foto: Printscreen 24sata.hr

diplomatski skandal

HRVATSKA DIPLOMATKINJA ŠOKIRALA RASISTIČKIM KOMENTARIMA: Samo bela Evropa je čista i autentična Evropa! Nije joj prvi put, UVEK JE BILA OTKAČENA (FOTO)

Hrvatska -

Elizabeta Mađarević prvi sekretar hrvatske ambasade u Berlinu zgrozila je javnost svojom rasističkom objavom na Fejsbuku.

Ona je i ranije preko društvenih mreža širila skandalozne rasističke, ksenofobne i homofobne stavove, objavio je Index.

"Uvek je bila otkačena. Njene objave na društvenim mrežama uopšte nas ne iznenađuju", rekao je sagovornik iz diplomatije.

Dodali su da je Elizabeta Mađarević, koja već godinama širi rasističke i ksenofobne ideje internetom, u hrvatsku ambasadu u Berlinu došla tokom mandata Gordana Grlića Radmana, trenutnog ministra inostranih poslova. Ipak, najnovijim statusom na Fejsbuku, koji je objavila 8. avgusta, Mađarevićeva je nadmašila samu sebe. Pored slike hrvatskog Jadrana, napisala je:

foto: Printscreen Index.hr

“Čista i autentična Evropa. Samo beli Evropljani, kako je bilo pre samo 30 godina u celoj Evropi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Neko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest”.

Ministarstvo vanjskih poslova na šokantne stavove koje javno izražava njihova službenica nije imalo komentar. Kao prvi sekretar ambasade prima platu od oko 3.000 evra.

foto: Printscreen Index.hr

Mađarevićeva na Fejsbuku širi i anti-LGBT propagandu pa u jednom postu u vezi LGBT ljudi piše da je “moguće ozdraviti i osloboditi se sve te nemoralnosti i psiholoških poremećaja”. Veruje čak i da je homoseksualizam povezan sa pedofilijom.

Islam joj je bolna tačka i zbog njega se okomila i na nemačku kancelarku Angelu Merkel kojoj zamera “nedostatak vlastite kulture” zbog izjave da islam pripada Nemačkoj. Uverena je da migranti dolaze u Evropu ne samo zbog socijalnih povlastica i evropskih pasoša, nego i zbog političkih razloga islamizacije agende.

foto: Printscreen Index.hr

Ljudska prava kvalifikuje kao “nepostojeća” i često i piše protiv ideje univerzalnih ljudskih prava. Problem ima i sa Francuskom revolucijom te vrijednostima koje su iz nje proizašle.

"Imam pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje delim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama", prokomentarisala je Mađarevićeva na Fejsbuku.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track