UBILA JE SESTRU I SKRIVALA TELO U ZAMRZIVAČU 19 GODINA, A MOŽDA ĆE BITI SLOBODNA: Sud odlučuje ima li dovoljno dokaza za proces protiv Smiljane Srnec
Foto: Profimedia

bruka

UBILA JE SESTRU I SKRIVALA TELO U ZAMRZIVAČU 19 GODINA, A MOŽDA ĆE BITI SLOBODNA: Sud odlučuje ima li dovoljno dokaza za proces protiv Smiljane Srnec

Hrvatska -

Nešto više od mesec dana od podizanja optužnice protiv Smiljane Srnec (45) zbog ubistva sestre Jasmine Dominić (23) Županijski sud u Varaždinu odlučivaće ima li dovoljno dokaza da joj se sudi.

Optužno veće varaždinskog suda na sednici 22. avgusta analiziraće dokaze koje je tužilaštvo prikupilo protiv Smiljane tokom petomesečne istrage. Nakon što saslušaju argumente svih stranaka na najavnoj sjednici, odlučiće o optužnici.

Veće je može potvrditi, vratiti na doradu tužilaštvu, ali može i obustaviti kazneni postupak ako postoje okolnosti koje isključuju njenu krivicu ili nema dovoljno dokaza da je osnovano sumnjiva za delo za koje je terete. Tad bi je morali pustiti na slobodu. Smiljana može i priznati krivicu i pokušati da se nagodi, ali taj scenario je malo verovatan.

Podsetimo, Smiljanu terete da je tokom 2000. godine sa pet ili više udaraca tvrdim predmetom po glavi usmrtila sestru Jasminu i njeno telo sakrila u zamrzivač u porodičnoj kući u Palovcu, gde je ostalo skriveno sledećih 19 godina dok ga nisu pronašli ukućani.

Nakon stravičnog otkrića policija je uhapsila Smiljanu, koja je od tada u istražnom zatvoru u Varaždinu. Iza rešetaka može ostati do donošenja nepravosnažne presude, a sud je dužan svaka dva meseca da proveri postoje li razlozi za zadržavanje.

Kurir.rs/24 sata.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja